Annons

Trendbrott av IFK mot jumbon

Efter en kvart satt man och undrade om kanske till och med de båda IFK-målvakterna Flamur Gerbeshi och ”Gogo” Jancevski skulle kunna hålla nollan mot jumbolaget Västerås. Självklart blev det nu inte så men IFK tog onekligen en stabil och viktig seger. 31–21 (13–8) slutade matchen.
Sport • Publicerad 7 mars 2010
Kenny Ekman var bäste man på planen och tillika niomålsskytt, när IFK besegrade gästande Västerås med 31–21.
Kenny Ekman var bäste man på planen och tillika niomålsskytt, när IFK besegrade gästande Västerås med 31–21.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Nu lät visserligen också första Västeråsmålet vänta på sig och först vid 8–0 och spelade 16.31 kom reduceringen men gästerna var helt chanslösa och som mest ledde IFK med tolv bollar.

– Oavsett motstånd – det var väldigt viktigt för oss att bryta trenden med tre raka förluster och att inte bara vinna utan också att vi spelade bra handboll och det gjorde vi under långa stunder, menar IFK-tränaren Denis Bahtijarevic direkt efter slutsignalen.

Annons

Efter segern borta mot Önnered har IFK radat upp 23–29 mot IFK Ystad, 28–35 mot seriesegrande Aranäs och 23–32 mot Warta.

Första halvlek var lite av ”en mans show” och det gäller Kenny Ekman i rollen som bombsäker niometersskytt. Fem mål före pausen blev till sist till sammanlagt nio mål och det var många som höll andan under slutminuterna. Då föll nämligen Kenny och vred sig i plågor samtidigt som han höll om sitt tidigare sargade knä.

– Nu efteråt tror jag inte det är så farligt utan jag blev nog mest rädd, menar Kenny i skadeanalysen.

Ingen IFK-are vågar nog tänka tanken fullt ut; att Kenny Ekman inte skulle kunna spela i en avgörande slutspurt i årets allsvenska, där ett kvalspel kan bli fullt möjligt för IFK-arnas del, när det gäller ett förnyat allsvenskt kontrakt. Speciellt som Robin Carlström för tillfället utgör ett stort mysterium.

– Inte just nu!

Nej, Robin var inte intresserad av att lämna en kommentar efter matchen – där han själv bytte ut sig vid ett par, tre tillfällen. Varje gång han var på planen tappade han bort bollen och till sist valde han helt enkelt att inte spela mer.

– Robin behövs i laget och jag accepterar normalt sätt inte att någon spelare själv byter ut sig men i dag förstod jag på honom att han bara ville gå av planen och det är synd och jobbigt för honom för tillfället, fortsätter Denis Bahtijarevic.

Problemen verkar ligga på det psykologiska planet för Robin Carlströms del och det är bara att hoppas på hjälp inför avrundningen och som sagt; Robin Carlström behövs i dagens IFK!

Flera ”okända” IFK-are kom med i målprotokollet och då kan Christoffer Andersson, Jack Almgren och Joel Jönsson nämnas. Denis Bahtijarevic är lite kluven, när det gäller nämnda trio.

– Jag funderade på att släppa in dem tidigare och få prova på men samtidigt gäller det kanske att skapa en så bra målskillnad som möjligt och då kanske jag skulle väntat ytterligare med att ge dem speltid i dag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons