1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trelleborgstalang ska provträna med Hull

Tre brittiska klubbar är intresserade av Kevin Harletun. Trelleborgaren, som är fri att lämna Malmö FF, kommer nästa vecka att träna med Championship-laget Hull.
Kevin Harletun, ska provträna med Hull City.

18-årige Kevin Harletun vill lämna Malmö FF för att lyckas slå igenom på annat håll. Det kan bli i Hull City. Nästa vecka kommer Kevin Harletun att träna med den engelska klubbens U23-lag i en vecka.

– Det blev bekräftat i dag att jag ska dit. Det ska bli kul. Vi får se hur det går. Ingenting är enkelt när man kommer utomlands men jag känner mig redo, säger Kevin Harletun.

Han lämnade FCT för Malmö FF när han var 13 år. Där blev han i vintras utsedd till bästa juniorspelaren i klubben.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Men anfallskonkurrensen i den allsvenska serieledaren är mördande hård, där Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins och Jo Inge Berget är svåra att konkurrera ut.

Kevin Harletun spelade en halvtimme i träningsmatchen mot Lyngby för tio dagar sedan. Men steget till en plats i en allsvensk trupp är lång.

– Det var kul att få spela och jag fick beröm av assisterande tränaren Andreas Georgson. Men konkurrensen är tuff, konstaterar Kevin, som fyller 19 år i september.

Därför vill han nu hitta en ny utmaning.

Trelleborgsprofilen, och den nye FCT-tränaren Malik Sesay är rådgivare åt Kevin Harletun. Sesay jobbar åt en engelsk agentur som förre fotbollsproffset Cherno Samba driver. Samba är Harletuns agent och därför har klubbar i England blivit intresserade.

– England har alltid varit mitt förstaval, säger Kevin Harletun.

– Tre klubbar i Storbritannien är intresserade av Kevin. Förutom Hull är det även en annan klubb i Championship som hört av sig. Dessutom en Premier League-klubb i Skottland, avslöjar Malik Sesay.

Men det är Hull som varit hetast hittills och vill därför se honom under en veckas träning.

– Det blir en stor chans för Kevin, han är vass. Det finns många möjligheter för honom. Hull vore nog en lagom klubb. De vill också satsa mer på unga spelare i framtiden, säger Malik Sesay.

– Som det ser ut nu är fler klubbar intresserade. Men jag får först leverera nästa vecka sedan får vi se, säger Kevin Harletun, som har gjort en U19-landskamp och två U18-landskamper.

Hull City slutade förra säsongen på 13:e plats i Championship, Englands näst högsta division. Senast laget spelade i Premier League var 2017.

Kevin Harletuns lillebror Kasper blev i vintras klar som ungdomsproffs i Bologna. 16-åringen kommer dock att lånas ut kommande säsong, meddelar hans pappa Henrik.

Läs mer

Kan man hemestra här?

Jag körde mot Eiffeltornet – hamnade i vattentornet

Vid Stortorget kan man uppleva Paris – i Trelleborg

Sport

Rugby: Pingvin triumferade i första turneringen

”Den känslan man har saknat”

Sport

TFF-anfallare avbröt träningen inför matchen mot Gais

”Känns ändå helt okej”

Sport

Trelleborgare kallas av blågult

Landslaget nästa för fotbollstalanger

Trelleborg

Brott: Fönsterrutor på buss sköts sönder av luftgevär under färd

Bussen var på väg från Malmö till Trelleborg när flera rutor plötsligt krackelerade.

Nyheter

I natt: Bilbrand i Trelleborg

Inget behov av ambulans.