Annons

Trelleborgstalang aktuell för Bologna

15-årige Kasper Harletun är aktuell för italienska Bologna. Förra veckan tränade han med klubbens U17-lag.
Fotboll • Publicerad 6 november 2018 • Uppdaterad 7 november 2018
Syskonen Harletun, Cassandra, Kevin och Kasper. Kasper, längst till höger, har provtränat med Bologna en vecka.
Syskonen Harletun, Cassandra, Kevin och Kasper. Kasper, längst till höger, har provtränat med Bologna en vecka.

TA-sporten berättade för ett par veckor sedan om syskonen Harletun. De tre Trelleborgstalangerna, Kevin, Kasper och Cassandra är alla landslagsmässiga i sin åldersklass.

Storebror Kevin, 18 år, spelar i Malmö FF och i P18-landslaget. Cassandra, 15 år, i FC Rosengård och i F16-landslaget. Hennes tvillingbror Kasper tillhör Helsingborgs IF, och han har varit med på två landslagsläger.

Annons

Men nu är han aktuell för en övergång till Bologna. Förra veckan, under höstlovet, spenderade han i Italien. Han tränade med klubbens U17-lag.

– Det var en intressant upplevelse och utmanande, säger Kasper Harletun till TA-sporten.

– Det är en agent som sett mig och som tipsade Bologna och de bjöd in mig till ett provspel, berättar Kasper Harletun som fyller 16 år i december.

Vill de erbjuda dig ett kontrakt?

– Det får vi se längre fram, de skulle höra av sig.

Kan du tänka dig att flytta?

– Det hade varit roligt att komma till utlandet, men det beror också på hur allt löser sig med boende och så, säger Kasper Harletun.

Mittbacken, som inledde karriären i TFF, bytte förra sommaren Malmö FF mot Helsingborgs IF. Han tyckte det var lärorikt att få träna med Bologna.

– Det var väldigt intressant. Men de är inte så bra på engelska så det blev till att ställa sig sist i ledet så att man förstod övningarna, berättar Kasper Harletun.

I Bolognas A-lag spelar Mattias Svanberg och landslagsbacken Filip Helander.

Annons

I U17-truppen finns även en kompis till Kasper Harletun, Nikolaj Möller. De båda var tidigare lagkamrater i Malmö FF. Anfallaren flyttade till Bologna i augusti.

Nu kan Kasper Harletun bli nästa svensk i den italienska klubben.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons