Annons

Trelleborgssprintern springer i TV

800-meterslöparen Joakim Andersson har blivit uttagen till att springa under tävlingarna i Diamond League i Stockholm. Loppet direktsänds av SVT och IFK Trelleborgssprintern har hård konkurrens.
Friidrott • Publicerad 5 juni 2018
I år satsar Joakim Andersson uppåt i löparkarriären.
I år satsar Joakim Andersson uppåt i löparkarriären.Foto: Privat

Joakim Andersson från Trelleborg satsar denna säsongen på att ta nästa steg i sin löpning. 25-åringen har börjat tävlingsåret med två tävlingar i Belgien. Senast i helgen sprang han 800 meter på 1:48:94 och slutade fyra i sitt heat i Oordegem utanför Bryssel.

Men tävlingarna under friidrottsgala Diamond League blir något helt annat.

Annons

– Det är ju annorlunda med publiken. Men det känns bra, jag var ju med på Finnkampen förra året så jag har fått lite träning på den biten, men där kändes det lite tufft, säger Joakim Andersson.

I loppet i Stockholm möter han välrenommerade löpare som bland annat kenyanska före detta junior-världsmästaren Alfred Kipketer och danske Andreas Bube som har två EM-silver under bältet.

– Jag kommer inte dra en meter själv. Det blir bara till att försöka att inte tappa klungan och ligga i bakre delen och sen spurta lite på slutet. Är bara dagsformen bra så kan det vara ett bra test. Det är inte ofta man springer mot sånt motstånd, säger Joakim Andersson.

Tävlingarna i Diamond League sänds i SVT under söndagseftermiddagen 10 juni och Joakim Anderssons lopp går av stapeln 16:30. Målet är att ta sig under kvalgränsen till EM som ligger på 1.47.60.

– Det är i sådana här tävlingar det kan smälla till och man förvånar sig själv. Ska jag få en stor sänkning av mina tider så ska det nog komma i ett sånt här sammanhang.

Niklas Gyberg Ivarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons