Trelleborgsskyttar föll i sista serien

Lagtävlingen i EM såg länge ut att bli Glenn Linsjös och Magnus Carlssons revansch efter det tidiga uttåget ur den individuella tävlingen. Men i sista serien mot Turkiet sköt svenskarna bort sig. "Vi hatar oss själva", säger Glenn Linsjö efter den snöpliga förlusten.
Sport • Publicerad 24 juli 2014

Värmen i Armenien fortsatte under onsdagens bågskytte. Återigen var det närmare 40 grader när den första utslagsmatchen mellan Sverige och Turkiet skulle avgöras. Det svenska laget med trelleborgarna Glenn Linsjö och Magnus Carlsson samt Per Israelsson från Nora, såg länge ut att gå segrande ur hettan.

– Vi sköt hyfsat i de tre första serierna och ledde med en poäng inför sista serien. Sen skjuter vi en kass serie och förlorar matchen, säger en besviken Glenn Linsjö.

Slutresultatet skrevs till 227–225 till Turkiet, som avancerade till kvartsfinal i compoundskyttet där favorittippade Danmark väntade. Överraskande nog vann Turkiet även den matchen och är nu klara för guldmatchen på lördag.

Värmen, som plågade de båda trelleborgarna under tisdagens individuella skjutning, var ingenting som Glenn Linsjö ville skylla på.

– Det är okristligt varmt och man kan vara mer eller mindre van vid värmen, men idag sköt vi på förmiddagen så det var inte lika farligt.

För landslagskamraten Magnus Carlsson finns en möjlighet kvar att få skjuta guldfinal till helgen. Då gäller det mixedskytte med compundbåge tillsammans med Isabell Danielsson från Göteborg.

Den första utslagsmatchen avgörs idag då svenskarna möter det tyska paret Janine Meissner och Robert Abstreiter. Det är en match där tyskarna, som är rankade femma efter kvalet, får ses som favoriter.

– Tyskarna är väldigt duktiga, men både jag och Isabell sköt några poäng mindre i kvalet än vad vi kan göra, säger Magnus Carlsson, som tillsammans med Isabell Danielsson är tolfterankade inför utslagsmatcherna.

Oavsett hur det går för Magnus Carlsson i mixedtävlingen så har det varit ett EM som trelleborgarna inte glömmer i första taget. Dels på grund av värmen men också på grund av arrangemanget i sig.

– Varje dag bussas vi i 30 till 40 minuter från huvudstaden för att skjuta på en gammal galoppbana som ligger bredvid ett av världens farligaste kärnkraftverk, säger Magnus Carlsson.

– Man vänjer sig lätt vid bra evenemang, och här har de inte riktigt fått det att funka.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.