Annons

Trelleborgssimmare i poängstrid

Trelleborgs SS unga simgarde var i farten i helgen. I en "landskamp" mellan Skåne och östra Danmark fanns åtta trelleborgare med och många gjorde riktigt bra ifrån sig.
Sport • Publicerad 1 september 2002

Tävlingen för simlöften mellan 13 och 16 år kommer bli ihågkommen för en mycket dramatisk avslutning som inte avgjordes förrän i den sista lagkappen. - Landskampen avgjordes inte förrän i sista herrlagkappen över 50 frisim för 16-åringar. Vi trodde att Skåne vunnit med någon poäng, i stället vann Danmark på grund av att Skåne växlat över, säger TSS simtränare Sven-Bertil Mattsson. - Slutpoängen blev 411,5 mot 410,5, ett nästan osannolikt resultat med tanke på hur många poäng som stod på spel. Skåne låg länge efter men kämpade sig ikapp och förbi i slutskedet och ledde inför den avslutande lagkappen. - Det slutade med ett drama, ett antiklimax med stort a, säger Bebbe. I en halv minut trodde vi att vi vunnit och vi jublade, men så kom beskedet att det skett en överväxling och Danmark kunde jubla. I tävlingen som avgjordes med två deltagare i varje individuellt lopp hade flera TSS:are framgångar. Adam Olsson var tongivande i 14-årsklassen med tre segrar och en andraplats. Patrik Ericsson nådde två andraplatser i 16-årsklassen, men tyvärr var Patrik den som växlade över i avslutningskappen. Tvåa blev även Johanna Sundman på hundra frisim i 13-årsklassen och Ken Sörensen hade två tredjeplatser i samma åldersklass och där satte även Marcus Tilly personligt rekord på 100 ryggsim.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons