Trelleborgslagen hakar på i toppen

Årets division fyra fotboll är ovanligt jämn och lagen besegrar varandra lite huller om buller och i helgen vann bottenlaget Flagg över serieledande Kulladal med hela 6– 1! Samtliga tre lag från Trelleborg tog tre poäng, där Stavsten kanske spelade Skanör/Falsterbo ner i femman via 4– 1 på Vannhög.
Sport • Publicerad 13 juni 2005
En tuff kamp om bollen mellan Stavstens Andreas Palmqvist, i rött och Skanörs Jimmy Larsén. Jimmy vann duellen men Stavsten matchen – med klara 4– 1. Bild: Claes NybergFoto:

Stavsten och Ymor spelade hemma och Stavsten hade att möta jumbolaget Skanör/Falsterbo i går. Det började bra för hemmalaget och Martin Bengtsson gjorde 1– 0 på en retur, där Anders Nilsson var den som inledde målförsöket. Anders Nilsson hade sedan ytterligare en handfull halvchanser att öka ledningen men antingen räddade målvakten Martin Åkesson eller så fanns en försvarare till hjälp att slå undan bollen strax utanför mållinjen. Ju närmare pausen man kom ju närmare mål kom också Skanör, där både Viktor Ankarberg och Jimmy Larsén var mycket nära.

1– 0 stod sig dock och redan tre minuter in i andra halvlek avgjorde i princip Stavsten, när Anders Nilsson gjorde 2-0. Anders gjorde även 3– 0 senare, medan det var Fredrik Pettersson som slog in avslutande 4– 1.

Både Fredrik och Patrik Karlsson kom in i andra halvlek och båda visade också att man tillför laget viktig kreativitet och "Paddy" låg bakom två av segermålen!

– Jag hinner tyvärr inte träna varje gång och det är väl därför jag inte får plats i startelvan, menar Paddy efter matchen.

Paddy var sammanlagt den bäste hemmaspelaren men hade stark konkurrens av Henrik Persson i försvaret. Även Linus Bladh och målvakten Mattias Eriksson spelade säkert.

Under andra halvlek åkte Mattias Olsson ut efter två gula kort och det innebär avstängning i derbyt mot IFK på torsdag. Borta dä är även spelande tränaren Jimmi Olsson som fick sitt tredje gula kort under matchen.

Ymor– Olympic 2– 1

Under lördagen vann Ymor hemma mot Olympic med 2– 1 (0– 0). Första halvleken var i princip befriad från klara målchanser för hemmalaget, där målvakten Johan Jönsson tivngades till ett par fina räddningar på Olympicförsök. Det mest anmärkningsvärda ur Ymorsynvinkel var Mika Hiltunens utvisning strax innan pausen.

I andra halvlek kunde Ymor avgöra, där Kaj Nurmi inledde med att göra 1– 0 redan innan minuten var spelad och där Michael Lendt gjorde 2– 0 under slutminuterna. I matchens absolut sista minut fick Olympic en straff och denna sköt Alexander Ekström in till slutresultatet 2– 1.

Balkan– IFK 0– 1

För tredje matchen i rad höll IFK-försvaret "nollan" och tränaren, Stefan Kristoffersson, var nöjd med hela laget. man skapar dock inte många målchanser framåt och denna gång var det också en försvarare som fick avgöra och det var stoppern David Weber som slog in bollen via undersidan av ribban.

Å andra hållet fick nu Balkan sin matchsvit om fyra raka segrar bruten och även här fanns brister i kreativiteten framåt.