Annons

Trelleborgsbowlingens "dream team" vann seriefinalen

För två år sedan blev det kvalplats. I fjor räckte insatsen inte riktigt till. Men nu, nu i år, då ska Borgen ta steget till division ett. "Jag tror vi har avgjort serien", säger Anders Rydberg.
Sport • Publicerad 27 februari 2005
Patrik Karlsson gör sig redo i matchen mot Finn. Borgen vann toppmötet och nu är det mycket som talar för att Trelleborg får ett lag i nästa års division ett. @08 Bildbyline:BILD: Mårten Swemark.
Patrik Karlsson gör sig redo i matchen mot Finn. Borgen vann toppmötet och nu är det mycket som talar för att Trelleborg får ett lag i nästa års division ett. @08 Bildbyline:BILD: Mårten Swemark.Foto: 
Borgens Anders Rydbergs segergest efter ytterligare en strike. Med sina 919 poäng var Anders bäst i matchen mot Finn.
Borgens Anders Rydbergs segergest efter ytterligare en strike. Med sina 919 poäng var Anders bäst i matchen mot Finn.Foto: 

Helgens matcher kan ha varit avgörande för toppkampen i södra supertvåan. Ledande Finn gästade Söderslättshallen där tvåan Borgen inte visade någon pardon. 5–0 i första omgången och 9–1 efter den andra. Till slut seger med 15–5. – Jag tror vi har avgjort serien, säger Anders Rydberg som imponerade mot Finn med sina 919 poäng. Men fem matcher återstår och det är för tidigt att ropa hej. Å andra sidan finns det så mycket som talar för att Borgen ska lyckas hålla sin serieledning och därmed åter ta steget till division ett. En efterlängtad återkomst, det var drygt tio år sedan sist. Borgens bortafacit är en faktor som visar på lagets slagstyrka. Att lyckas nå höga poäng i hemmahallen är inte så märkvärdigt. Desto mer talande är det att få till bra serier i bortamiljö där villkoren varierar. – Jag tror vi har Skånes bästa bortasnitt, med över 6 300 poäng i snitt, säger Anders Rydberg. – Förra helgen spelade vi i Baltiskan och hade 6 600 i första matchen, 6 250 i den andra. Elitserielaget Elbogen är nöjt om det slår 6 400. Trelleborgslaget har dessutom lyckats slå nytt klubbrekord på "Södan" då laget nådde 7 401 poäng. Det ger imponerande 925 poäng i snitt över de fyra serier som spelas per man. Lagets jämnhet är en annan faktor. – Vi har åtta spelare som är jämna. Det är det vi vinner på – är någon ur form är det alltid någon som kan kliva in, säger Anders Rydberg. Grunden till framgången lades när BK Syd lade ner sitt herrlag. Till årets säsong gjorde La Visite detsamma. Därmed skapades ett bowlingens "dream team" i Trelleborg. Nyförvärvet Emil Wohlin från Elbogen innebar att den sista pusselbiten var på plats. – Jag tror att detta laget är det bästa Trelleborg har haft. Går vi inte till ettan nu så gör vi det aldrig, säger Anders Rydberg som anser att laget har stor kapacitet. – Med det lag vi har ska vi minst ligga i division ett. Man ska komma ihåg att det är mycket lättare att hålla sig kvar i en serie än att gå upp. Nu är Borgen nära avancemang. Segern mot Finn följdes upp med 15–4 mot Eslövslaget Grabbers samtidigt som Finn tappade poäng mot Bulltofta. Grabbers är det enda lag som besegrat Borgen i serien. – Vi spelade hyfsat medan de slog nytt hallrekord och spelade jättebra. De hade inte varit i närheten av så bra poäng innan, säger Anders Rydberg. Så länge det krävs prestationer utöver det normala för att besegra Borgen sitter Trelleborgs dream team tämligen säkert i serieledning och på vägen mot eliten. Martin Falkenby

BOWLING TRELLEBORG
BOWLING TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons