Trelleborgs FF gjorde sin plikt uppe i norr

Sport • Publicerad 20 april 2005

Conny Karlsson fick stanna hemma på grund av förkylning men TFF klarade sig den här kvällen bra ändå. Assisterande tränaren Benny Mårtensson rapporterar att laget inte släppte till något bakåt och skapade massor framåt.

– En bra dag på jobbet kan man säga.

Dock kall dag på jobbet " tre minusgrader var det i Skellefteå, där matchen spelades på konstgräsplanen Norrvalla IP inför 400 åskådare.

TFF tog direkt från start ett fast grepp om matchen.

I den 17:e minuten fälldes Emil Mårtensson och domaren pekade på straffpunkten. Alban Jusufi klev fram och slog in 0"1.

Samme Jusufi var det som i den 74:e minuten satte 0"2 från nära håll. Niklas Nordgren spelade fram.

– I första halvlek spelar vi gediget och de har ingen målchans. Vi bränner däremot många bra chanser, säger Benny Mårtensson som fick se en liknande matchbild i andra halvlek.

– De har någon halvchans och vi bränner fem, sex klara målchanser och ytterligare fem, sex chanser som också hade kunnat bli mål. TFF saknade alltså den rätta skärpan framför motståndarnas mål " i övrigt är det svårt att dra några slutsatser med matchen som grund, menade Benny Mårtensson. Motståndet var helt enkelt inte tillräckligt bra.

– Det var ett hyfsat träningspass för oss. Vi hade bollen och de (Bureå) kämpade så gott de kunde. De ska ha en eloge för att de försökte spela. Det var en väldigt juste match. Men de tröttnar rejält med 25 minuter kvar och det kunde ha blivit ett par bollar till då.

– Vi gör på det stora hela en stabil insats. Helt klart skulle vi ha gjort ett par mål till men vi vinner med 2"0 och har gått vidare, det är det viktigaste, säger Benny.

Tipselitspelaren Fisnik Shala, 16, gjorde A-lagsdebut i Skellefteå. Fisnik kom in i stället för Alban Jusufi med kvarten kvar och hann bjuda på några fina nummer innan matchen var slut.

Konstgräset i Skellefteå krävde inga offer i form av skador och TFF kan nu se fram emot söndagens möte med Degerfors på bortaplan i superettan. I svenska cupen är klubben i och med segern över Bureå framme i tredje omgången och den ska vara färdigspelad senast den 5 maj.

Kanske dags för en hemma-match i cupen nu?

Jonas Gustafsson

Fotboll Bureå Föga överraskande tog sig TFF vidare i svenska cupen genom att besegra division tre-laget Bureå på bortaplan. Matchen slutade 0"2 (0"1)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.