Annons

Trelleborgs bågskyttar bättre än någonsin

Senaste SM var Trelleborgs BK:s bästa någonsin. Förra veckans DM var klubbens bästa någonsin. Bågskyttet rider på en framgångsvåg i Trelleborg.
Sport • Publicerad 27 februari 2005

Trelleborg kan få två representanter till kommande VM. Givetvis en stor framgång, men även underifrån kommer det talanger. – Vi har en bra ungdomsverksamhet. Det handlar om att många lockas av den framgång vi har, säger klubbens tävlingsledare Håkan Ekelund. Landslagsskyttar som Glenn Linsjö och Magnus Carlsson är givetvis förebilder och fyller en viktig funktion. – För vår del är det enstyrka i att de här skyttarna hjälper våra juniorer. De blir inte bara skyttar som de kan läsa om i tidningen utan kommer med tips till de yngre, säger Håkan Ekelund. – Klubbens har gått uppåt hela tiden och ju mer vi syns utåt desto bättre. När vi hade kul-i-fem kom ett 50-tal och provade på, sedan beror det naturligtvis vilket intresse de har men ett par av dem kommer nog till klubben. Sen är det här med pilbåge som är något av en pojkdröm hos många. I helgen arrangerade klubben Vårpilen med nya framgångar. Inte mindre än tio topp treplaceringar blev det till slut. Ett bevis på att de nio medaljer – fem guld, ett silver och tre brons – skyttarna tog vid DM inte var någon tillfällighet. Till SM i april skickar klubben 13 skyttar och räknar med åtta medaljchanser. Martin Falkenby

BÅGSKYTTE TRELLEBORG
BÅGSKYTTE TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons