Annons

Trelleborgare tog nytt guld från luften

Michael Alpfors har gjort det förr. Nu har han gjort det igen. Den 41-årige trelleborgaren tog sitt 15:e SM-guld när han vann precisionshoppningen vid SM i fallskärmshoppning i Tierp. – Mer träning, både i luften och i gymmet, förklarar han framgången.
Sport • Publicerad 3 augusti 2013
Van vinnare. Michael Alpfors har tagit sitt 15:e SM-guld i fallskärmshoppning.
Van vinnare. Michael Alpfors har tagit sitt 15:e SM-guld i fallskärmshoppning.Foto: privat

Precisionshoppning handlar om att hoppa från tusen meter och landa så nära ett landningsmärke på två centimeter i diameter som möjligt.

Efter tio hopp på tre dagar stod det klart att Michael Alpfors tagit guldet, sammanlagt var han 17 centimeter från landningsmärket.

Annons

Resultatet räckte till seger, 12 centimeter för tvåan Anders Carlson.

– Det var några år sedan jag vann sist. Jag har blivit tvåa och trea och därför känns det väldigt skönt den här gången. Det är ett bra resultat, det är alltid roligare när man presterar bra själv än när andra hoppar dåligt, säger Michael Alpfors.

Årets SM blev utslagsgivande eftersom tävlingshoppen avgjordes i varierande väderförhållanden.

Michael Alpfors hoppade i en ny fallskärm för att ge sig själv bättre förutsättningar.

– Jag försöker hoppa minst en dag varje helg, då blir det sex till tio hopp. Så blir det löpning och träning i gymmet i veckan, berättar han.

Vad är det som driver dig att satsa vidare efter många år av framgångar?

– Att vinna och att prestera bra. Att visa för dig själv att du kan stå överst på pallen. Den känslan att vinna driver mig fortfarande. Sedan gillar jag sporten.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons