Annons

Trelleborgare tar över SSL-lag

Joon Berggren återvänder till Höllviken – nu som ny huvudtränare.
Innebandy • Publicerad 11 april 2018
Joon Berggren, här som coach i Malmö FBC under en match i Söderslättshallen förra säsongen.
Joon Berggren, här som coach i Malmö FBC under en match i Söderslättshallen förra säsongen.Foto: Jonas Bergström

Trelleborgaren Joon Berggren var med och tog upp Höllvikens IBF i Svenska Superligan (SSL) för fyra år sedan. Sedan var han assisterande tränare i klubben innan han för två år sedan gick till Malmö FBC:s damlag som spelar i den högsta serien. Där var han i år huvudtränare.

Men nu tar han över Höllviken i SSL.

Annons

– Det ska bli en rolig utmaning som jag ser fram mot, säger Joon Berggren.

När hans före detta klubb ställde frågan till honom kände han att han inte kunde tacka nej.

– Jag har alltid tänkt att någon gång ska jag komma tillbaka, men så här snabbt hade jag inte planerat att göra det, men det kändes helt rätt, säger den före detta Palmstadenspelaren.

– Men det känns ändå lite tungt att ämna Malmö. Vi har påbörjat en bra resa där och har nått slutspel två år i rad, men jag var tvungen att göra ett val, fortsätter han.

Känner du dig redo att ta över huvudansvaret i en SSL-klubb?

– Det var väl just det som funderade lite extra på men jag känner mig redo. Dessutom fick jag bygga en stab kring mig som känns väldigt bra. Det är viktigt att ha folk runt omkring en som man trivs med, säger Joon Berggren.

Till sin hjälp får han Marcus Theander, som fortsätter som assisterande tränare. Utöver det kommer Höllvikenprofilen Fredrik Svensson tillbaka till klubben och blir assisterande även han. Han har senast varit i Partille.

– Vi spelade ihop i Höllviken när jag kom dit och vi har haft kontakt efter det, säger Berggren, som även får fler ledare till sin hjälp.

Trelleborgsbon Mikael Karlberg, som även är förbundskapten för Danmark, kommer att fortsätta hjälpa till lite i klubben. Den före detta Palmstadentränaren Ola Persson, som varit en av huvudtränarna de senaste åren, kommer även han att ha fortsatta uppgifter kring klubben.

Joon Berggren tar över Höllviken från 1 maj. Innan dess ska han leda Malmö FBC i en sista match i DM-finalen på tisdag mot IBK Lund.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons