Annons

Trelleborgare skjuter för VM-brons

Det svenska compoundlaget överraskade alla genom att gå till semifinal vid VM i bågskytte Turkiet. På lördagen skjuter det svenska laget med trelleborgarna Magnus Carlsson och Glenn Linsjö för medalj i bronsmatchen mot Frankrike.
– En jättegrej, berättar Glenn Linsjö inför chansen att ta sin första VM-medalj.
Sport • Publicerad 4 oktober 2013

Sveriges lag med Morgan Lundin, Magnus Carlsson och Glenn Linsjö var kraftigt nederlagstippat inför fredagens åttondelsfinal mot Holland.

Sverige är rankat som nummer 26 i världen och gick vidare till VM:s åttondels final som 15:e av 16 lag. Holland är rankat avsevärt högre och gick till åttondelen efter att ha varit näst bästa nation i grundomgången.

Annons

Det blåste rejält kraftiga vindar på banan i Antalya

– När det blåste som minst blåste det tio sekundmeter. Det var fruktansvärt svårt. Alla nationerna hade minst en tavelbom, sånt händer aldrig annars, säger Glenn Linsjö, som utan omsvep erkänner att de svåra förhållandena gynnade Sverige.

– Holland har tre väldigt duktiga skyttar som hade skjutit höga poäng om det varit vindstilla. Det hade vi också kunnat göra, men det är klart att det här gynnade oss.

De svåra förhållandena märktes på poängen. Sverige besegrade Holland med 183–179, där maxpoängen ligger på 240.

Mot Ryssland blev poängen ännu lägre; 153–152.

– Vi ledde stort mot Ryssland, men bommade tavlan två gånger så de gick i fatt, säger Glenn Linsjö.

Morgan Lundin avgjorde på sista pilen genom att skjuta en sexa, en poäng bättre än den ryske slutmannen.

I semifinalen mot Sydafrika hamnade Sverige långt efter från start och kom aldrig i fatt. Till slut klara 194–160 för Sydafrika som ställs mot Danmark i finalen.

I bronsmatchen ställs Sverige mot Frankrike, rankad som tredje nation på världsrankingen.

När medaljmatcherna avgörs så sker det på en annan bana med större åskådarmöjligheter.

Annons

– Vi fattar det inte ännu, säger Glenn Linsjö om framgången.

Hur laddar ni inför bronsmatchen?

– Käka och vila lite, sedan är det bara att göra sitt bästa.

Varken Magnus Carlsson eller Glenn Linsjö har tagit någon VM-medalj tidigare. Det har däremot Morgan Lundin, som blivit individuell världsmästare såväl inomhus, utomhus som i fält.

Louise Löfgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons