Annons

Trelleborgare simmade in sig bland de 20 bästa

När den årliga rankingen av Sveriges 100 bästa simmare på respektive distans presenterades av simsportförbundet nyligen stod det klart att flera trelleborgare tagit sig in på de respektive listorna.
Simsport • Publicerad 15 januari 2019 • Uppdaterad 16 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mark Hanlon

De tre simmarna från Trelleborg Sim som var bäst under förra året tog sig in på vad klubbens chefstränare, Tommy Lindell, kallar Sverigeeliten.

– Det krävs riktigt bra tider för att placera sig bland de 100 bästa simmarna i Sverige på respektive distans. Finns man med på dessa listor kan man definitivt kalla sig för elitsimmare och finns man med på topp 20-listorna, då tillhör man Sverigeeliten och är med och krigar om A och B-finaler på senior-SM, skriver han i ett pressmeddelande.

Annons

De tre simmarna som lyckades med denna bedriften förra året är Victor Loyd, som kom på plats 16 på 200 meter ryggsim, Isabelle Sering som knep en 17:e-plats på 100 meter ryggsim samt Davilda Lareva som kom på plats 20 i 50 meter, och 100 meter, ryggsim. Alla tre i 25-metersbassäng.

Utöver de tre simmarna lyckades ytterligare sju simmare från Trelleborg Sim ta sig in bland Sveriges 100 bästa simmare på de olika distanserna.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons