Annons

Trelleborgare med flera medaljer i SM

Det blev ytterligare varsin medalj för Trelleborgarna som ställde upp i årets sim-SM. Både Ida Lindborg och Ida Andersson-Wulf tog två medaljer var under SM-veckan i Landskrona och Helsingborg.
Simning • Publicerad 8 juli 2018 • Uppdaterad 9 juli 2018
Ida Lindborg i den svenska landslagsdräkten under VM i Budapest förra året.
Ida Lindborg i den svenska landslagsdräkten under VM i Budapest förra året.Foto: Christine Olsson/TT

Parasimmaren Ida Andersson Wulf följde upp sitt silver och svenska klassrekord från onsdagen med en bronspeng på 50 meter bröstsim i parafinalen. Med en tid på 53.91 kom hon i mål bara 7 tiondelar från sitt eget svenska klassrekord.

Ida Lindborg ville inte vara sämre och följde även hon upp sitt SM-guld i distansen 50 meter ryggsim med ett silver i 100 meter ryggsim. I finalen som avgjordes på fredagen kom hon tvåa bakom Helsingborgs Louise Hansson med en tid på 1:02.11.

För simmarna i Trelleborg Sim var det främst personbästan som jagades. Två simmare nådde B-finaler. Victor Lloyd blev elva på SM på 200 ryggsim, och Isabelle Sering nia på JSM på 100 fjärilsim. Dessutom blev Davilda Lareva tia på JSM på 50 ryggsim, och flickornas lag på 4x100m frisim blev tolva på JSM. Utöver Sering och Lareva simmade även Nicola Parfitt och Frida Tunheim Glad i laget.

Niklas Gyberg Ivarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons