Annons

Trelleborgare klar för SHL-klubb

Oscar Eklind fortsätter karriären i SHL – trelleborgaren är klar för Brynäs. 22-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävleklubben. ”Jag känner mig stolt”, säger Oscar Eklind.
Ishockey • Publicerad 30 april 2021
Moras Oscar Eklind under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Mora den 10 mars 2021 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Moras Oscar Eklind under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Mora den 10 mars 2021 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård/BildbyrånFoto: Bildbyrån

För ett par veckor sedan avslöjade Expressen att Oscar Eklind var klar för Brynäs kommande säsong – om Gävlelaget klarade sig kvar i högsta serien. Det gjorde laget som nyligen besegrade HV71 i nedflyttningskvalet.

Och nu är det är klart att Oscar Eklind fortsätter karriären i Brynäs, meddelar Gävleklubben på sin hemsida.

Annons

– Jag känner mig stolt. Dels för att det är mitt första SHL-kontrakt och dels för att jag får komma till en stor förening som Brynäs. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen och att få köra igång, säger Oscar Eklind, till klubbens hemsida.

Eklind har de två senaste säsongerna spelat i allsvenskan med Mora IK. Denna säsong gjorde han 35 poäng på 56 matcher, och hade en framträdande roll i Mora, som gick till slutspel i Hockeyallsvenskan. Eklind gjorde flest poäng för Mora i slutspelsmatcherna mot Björklöven.

– Jag har inte blivit snabbare, starkare eller mer hårdskjutande än förra säsongen. Men i år har jag fått spela jättemycket, nästan hela tiden i alla olika spelformer. Det har byggt självförtroende, vilket är en stor del av hockeyn, sa Oscar Eklind till TA-sporten för en månad sedan.

Oscar Eklind från Skegrie inledde karriären i Trelleborgs IF men gick i tidig ålder till Malmö Redhawks. Han gjorde SHL-debut för klubben 2017 då det blev tre matcher i högsta serien. Säsongen därpå, 2017-18, blev det tolv SHL-matcher för honom i klubben.

Efter spel i allsvenskan med Pantern värvades han av Mora inför säsongen 2019. Nu väntar alltså ett nytt äventyr för honom.

”Jag känner mig stolt.”
Oscar Eklind.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons