Annons

Trelleborgare fick hoppa in i Serie A igen

Förra helgen fick Joel Voelkerling Persson göra debut i Serie A. På lördagen kom han in på nytt för Lecce, när hans lag förlorade med 0–2 borta mot Hellas Verona. ”En väldigt speciell känsla”, säger den 20-årige Trelleborgaren till Fotbollskanalen om debuten.
Fotboll • Publicerad 22 januari 2023
Joel Voelkerling Persson i en träningsmatch mot Parma den 29 juli. Foto: Bildbyrån
Joel Voelkerling Persson i en träningsmatch mot Parma den 29 juli. Foto: BildbyrånFoto: MATTEO GRIBAUDI

Trelleborgaren Joel Voelkerling Persson fick på lördagen på nytt speltid i Serie A. Han fick hoppa in med nio ordinarie minuter kvar borta mot Hellas Verona. Hans Lecce låg då under med 0–2, vilket också blev slutresultatet.

Förra helgen fick han göra debut i den högsta ligan i Italien, när han fick hoppa in mot storlaget Milan. Han ersatte då Lorenzo Colombo i den 72:a minuten i matchen som slutade 2–2.

Annons

– Det var såklart en väldigt speciell känsla. Jag har jobbat hårt för det de senaste fyra åren, sedan jag kom till Italien. Det var en skön känsla, en vikt försvann från ens axlar. Att man äntligen har fått det avklarat. Det är bara fortsätta jobba hårt och fortsätta försöka uppnå fler framgångar, säger han i intervjun med Fotbollskanalen.

Men det var en speciell känsla för honom att få hoppa in.

– När han väl kallade mitt namn, var det liksom bara som att ögonen lystes upp. På en sekund fick man någon form av avkastning på allt det hårda jobbet man lagt ner under de senaste fyra åren, säger trelleborgaren.

Nu har han fått känna på nivån i en av världens största ligor.

– Det kändes bra. Jag tycker att jag gjorde ett bra inhopp ändå. Vi mötte laget som vann Serie A förra året, Milan, så det är inget dåligt motstånd. Men jag kände att det gick bra. Jag kände mig i bra form, att jag hade bra självförtroende, säger 20-åringen.

Han berättar för Fotbollskanalen att han kommer att fortsätta jobba hårt för att få mer speltid, vilket alltså han fick redan på lördagen.

– Speltid framåt beror på hur bra jag gör ifrån mig på träning varje dag. Sedan är jag den yngsta spelaren i laget, så jag tror att det här första året är mer till för att komma in i ligan och komma in i spelet. De (klubben) har förväntningar på mig och jag har väldigt höga förväntningar på mig själv, sa han till Fotbollskanalen, inför lördagens match mot Hellas Verona.

”När han väl kallade mitt namn, var det liksom bara som att ögonen lystes upp.”
Joel Voelkerling Persson.

Han lämnade TFF 2019 för spel i AS Romas akademi. Han inledde i klubbens U17-lag innan han klättrade i ungdomsleden i huvudstadsklubben och till slut spelade för U19-laget och tränade med A-laget.

US Lecce köpte honom i somras. Han blev skadad i början av säsongen men har sedan kunnat träna för att få speltid i A-laget.

Annons

– När jag kom hit var jag i bra fysisk form, sedan drog jag på mig en skada direkt och var borta i en och en halv månad. Så de första månaderna var rätt tuffa, men jag har jobbat hårt så det går bra nu. Klubben har känts riktigt bra, de har mycket förtroende för mig, så jag känner att det är rätt plats att vara på just nu. Jag trivs, säger Joel Voelkerling Persson.

Kontraktet med Lecce sträcker sig till och med sommaren 2027.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons