Annons

Trelleborgare bakom Höllvikens succé

Höllvikens IBF är en stark nykomling i damernas division ett och ligger trea. Stor del i framgången har inte mindre än fem trelleborgare i laget.
Innebandy • Publicerad 12 januari 2019 • Uppdaterad 16 januari 2019
Rebecca Mårtensson är en av fem trelleborgare i Höllviken. Hon leder poängligan i division ett efter 12 omgångar.
Rebecca Mårtensson är en av fem trelleborgare i Höllviken. Hon leder poängligan i division ett efter 12 omgångar.Foto: Tomas Nyberg

När Höllvikens IBF tar emot Skurup i Halörhallen i damernas division ett är det trelleborgarna i laget som har stor del i att det orangea laget kan vinna.

Rebecca Mårtensson, som leder poängligan, gör ett mål, och spelar fram till tre.

Annons

Petra Simonovski gör två av målen. Den spelande assisterande tränaren Sabina Persson tar stort ansvar på plan och är inne på de flesta av hemmalagets mål.

Och hade inte Emma Gottfridsson näst intill spikat igen i målet hade matchen kunnat ta en helt annan vändning.

Höllviken vinner till slut med 6–1.

– Vi var inte bra i första perioden, då märktes det att vi haft ett uppehåll. Så fort vi får ett mål blir det en helt annan match. Efter det låter vi bollen göra jobbet, säger Rebecca Mårtensson.

Hon är trelleborgaren som spelat elitinnebandy i många år. Efter spel i högsta serien med Huddinge, Kais Mora och de senaste åren i Malmö FBC, valde hon 2017 att sluta.

– Jag har lagt så mycket tid på innebandyn så jag kände att jag ville ägna mer tid åt jobb, familj och vänner, berättar Rebecca Mårtensson.

– Men efter ett år utan innebandy kände jag att jag saknade det och ville spela igen, men inte på elitnivå utan på lite lägre nivå, berättar hon.

Höllvikens spelande assisterande tränare, gamla barndomsvännen Sabina Persson, övertalade henne att komma till Höllviken.

– Det är kul att vi som är gamla barndomsvänner i Palmstaden spelar här nu, säger Rebecca Mårtensson.

Hon, Sabina Persson Petra Simonovski och Hanna Hassel, den femte trelleborgaren i laget som för tillfället är skadad, spelade nämligen ihop i Palmstaden förut.

Annons

Att Rebecca Mårtenssons målsinne, som hon säkerligen fått av pappa Benny (TFF-legendar), sitter i trots ett uppehåll, har hon visat denna säsong. Hon leder seriens poängliga efter sina 16 mål och 13 assist på 12 matcher.

– Hon är en supervärvning. Vi har gjort seriens bästa värvning, berömmer Sabina Persson.

– Jag försöker producera så mycket jag kan. Jag har bra spelare runt omkring mig, säger Rebecca Mårtensson ödmjukt.

Rebecca Mårtensson och Höllviken firar att trelleborgaren gjort 2–1.
Rebecca Mårtensson och Höllviken firar att trelleborgaren gjort 2–1.Foto: Tomas Nyberg

Mot Skurup var det hon som fick fart på hemmalagets målskytte i början av den andra perioden. Först passade hon fram Miranda Udd till 1–1 och kort därpå gjorde hon själv 2–1. Målen förändrade matchen.

För i den första perioden höll Höllvikens spel inte någon högre nivå.

– Emma (Gottfridsson) var outstanding då och räddade oss, berömmer Sabina Persson.

Efter att ha gjort 2–1 passade Mårtensson fram Petra Simonovski till 3–1. Det var sedan 4–1 till hemmalaget innan perioden var slut.

Petra Simonovski fick sedan även avsluta målskyttet i matchen, 6–1, och Höllviken går tillfälligt upp på tredje plats i tabellen.

– Att vi är så högt upp i tabellen som nykomling tycker jag är imponerande, anser Sabina Persson.

Hon, Petra Simonvoski, Hanna Hassel och ett par spelare till lämnade Malmhaug för ett par säsonger sedan för att gå till Höllviken.

Annons

– Målet är att nå allsvenskan om några år. Men vi får etablera oss i division ett först, nu vet alla vad som krävs. Vi är inte där än men på god väg, säger Sabina Persson, som trivs i föreningen.

– Många föreningar säger att de satsar lika mycket på damer som herrar men ofta händer det inget. Här i Höllviken gör de verkligen det. Vi har känt stöd från första dagen vi kom hit och klubben stöttar verkligen damlaget, berättar Sabina Persson.

Sabina Persson är spelande assisterande tränare i Höllviken.
Sabina Persson är spelande assisterande tränare i Höllviken.Foto: Tomas Nyberg

Att Palmstaden inte har något damlag längre tycker hon är tråkigt.

– Det är väldigt synd. Det är väldigt familjärt här i Höllviken. Men den där Palmstadenkänslan som fanns innan är väldigt speciellt. Man var i Södan en hel dag, man saknar den tiden, säger Sabina Persson.

Nu får hon och de andra trelleborgarna i laget se till att nå högt med Höllviken i stället.

Petra Simonovski gjorde två mål för Höllviken när laget besegrade Skurup med 6–1.
Petra Simonovski gjorde två mål för Höllviken när laget besegrade Skurup med 6–1.Foto: Tomas Nyberg
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons