Annons

Trelleborg värd för svenska landslagstjärnor

Emir Bajrami, Rasmus Elm och Martin Olsson är U21-stjärnor som skapar EM-hysteri i södra Sverige. Till hösten kommer de till Trelleborg – för avstamp mot ett nytt mästerskap.
Sport • Publicerad 26 juni 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Mitt uppe i det pågående U21-mästerskapet väljer IFK Trelleborg att blicka framåt i tiden. Närmre bestämt till den nionde september. Då kommer Trelleborgsföreningen att stå som arrangör för det nya U21–EM–kvalet. Det största arrangemang som kan anordnas i Trelleborgs kommun enligt Bengt Lindkvist, styrelsemedlem i IFK.

– Det är en av de viktigaste matcherna vi arrangerat någonsin, det högsta vi kan få arrangera i Trelleborg, säger Lindkvist.

Annons

Svenska fotbollförbundet har valt att tilldela IFK Trelleborg och Vångavallen den andra EM-kvalmatchen i höst. Speldag blir en onsdag och Bulgarien står för motståndet.

– Landslaget åker direkt till Trelleborg från Montenegro där de spelar sin första kvalmatch. Vi kommer stå för transporter, boende och för arrangemanget av matchen, säger Bengt Lindkvist.

Att kvalmatchen hamnade i Trelleborg beror enligt Lindkvist på IFK:s goda rykte.

– Vi har haft ett antal damlandskamper och en träningsmatch för U21 i fjol. Vid dessa tillfällen har vi fått högsta betyg av Svenska Fotbollförbundet.

Men hur väl lämpad är egentligen Vångavallen för en EM-kvalmatch för U21?

– Den är alldeles ypperlig, bra klass, säkerhet och ett utrymme som är lagom stort, säger Lindkvist.

IFK kommer att samarbeta med Trelleborgs kommun och Skåneboll för att ro arrangemanget i land. Större delen av jobbet sköter de dock själva med hjälp av sina 130 funktionärer. Någon större ekonomisk vinst finns inte att hämta för IFK men visst hoppas de på ett mervärde.

– Dels hoppas vi kunna tjäna några kronor men sen gör vi ju lite reklam för klubben och kommunen på det här sättet. Och vi i föreningen får göra något tillsammans som spänner över verksamheten. Det stärker klubbkänslan.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons