Annons

Trelleborg vann dragkamp i Baku

Trelleborg var en av fyra kandidater att arrangera junior-EM 2009. Vid torsdagens omröstning valde 57 av de 61 röstande den svenska kandidaturen. "Det här känns väldigt bra", jublar Chakir Chelbat i telefon från Baku, Azerbajdzjan.
Sport • Publicerad 26 oktober 2007

I juni 2009 samlas Europas bästa taekwondojuniorer i Trelleborg.

Det står klart sedan Europeiska taekwondoförbundet (ETU) på torsdagens utsett som arrangör av junior-EM.

Annons

– Det här är stort. Vi besegrade kandidater som har stort stöd från sina nationer, säger Chakir Chelbat, ordförande i Trelleborgs Taekwondoklubb.

Även från förbundshåll jublas det. – Fantastiskt spännande. Det här är ett bevis på att vi skötte lag-EM (i Trelleborg 2006) så väl. Det här arrangemanget är större, säger Christel Berg, vice ordförande i Svenska Taekwondoförbundet, som tror på ett slagkraftigt svenskt lag i Söderslättshallen.

– Till ett EM på hemmaplan ska vi givetvis satsa.

Även om ETU nu utsett Trelleborg till arrangörsstad så återstår mycket arbete. Chakir Chelbat har tidigare ansökt om en garantisumma på en halv miljon kronor från kommunens sida.

– Den summan kan vi inte godta, sa kommunalrådet Ulf Bingsgård till TA-sporten för tre veckor sedan.

Kommunen kan däremot stå för vissa kostnader som mästerskapet innebär.

– Det här ska bli av, fastslår Chakir Chelbat. Vi kommer ha en fortsatt dialog både med kommunen och sponsorer.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons