Annons

Trelleborg Open har blivit en jättetävling

För nionde gången arrangeras Trelleborg Open i Söderslättshallen och taekwondotävlingen har blivit till en stortävling i jätteformat!
Sport • Publicerad 28 januari 2006
Som alltid vid taekwondotävlingar i Trelleborg är det Chakir Chelbat som är huvudansvarig.ArkivBild: Claes Nyberg
Som alltid vid taekwondotävlingar i Trelleborg är det Chakir Chelbat som är huvudansvarig.ArkivBild: Claes NybergFoto: 

– I år kommer 520 tävlanden från 21 nationer och det är rekord, meddelar Chakir Chelbat, som tävlingsledare men också som överdomare för tävlingen och han förtydligar anmälningarna så här:

– Det kommer flera OS-guldmedaljörer och många världsnamn hit och bara för att nämna några länder: Israel kommer med 32 aktiva och med fullt lag kommer även Azerbajdzjan och i övrigt har vi bland annat lag från Ukraina, Lettland, Irland, Skottland, Tyskland, England och Spanien. Även på domarsidan kommer de bästa och vi har sammanlagt 32 domare, från bland annat Kanada.

Annons

Om det nu är mycket internationellt över Trelleborg Open, så finns inte så många svenska klubbar på plats. Flera av de bättre utövarna kommer dock och från Trelleborg kommer Mikael Karlsson bland elitutövarna.

– Sedan har vi även Smail Smriko och Samman Salin bland kadetterna, informerar Chakir. Med så många deltagare tävlar man både i A- och B-hall under lördagen och då håller alla seniorer till i A-hallen, medan juniorerna tävlar i B-hallen. Söndagen ägnas åt de yngre eller kadetterna och då tävlar man enbart i A-hallen.

– Under lördagen börjar vi klockan åtta och håller på till klockan 19, medan söndagens pass ligger mellan klockan nio och 18.30. Båda dagarna är det lunchpaus klockan 12.30– 13.30, säger Chakir. Årets Trelleborg Open blir inte bara till en stortävling i sig utan också till ett perfekt och viktigt genrep inför sommarens stora taekwondobegivenhet i Sverige – och i Trelleborg!

– Ja, vi arrangerar ju EM för lag den första och andra juli och då kommer cirka 900 tävlanden från hela världen. Det finns oerhört mycket att förbereda och detta är bara en del i de förberedelserna, avrundar Chakir Chelbat.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons