Annons

Trelleborg mitt i prick

Trelleborgs Bågskytteklubb åkte iväg till SM i Göteborg med 15 skyttar och med facit i hand blev det till bästa SM för klubben genom tiderna.
Sport • Publicerad 15 mars 2004

Nästan 700 skyttar från hela landet kom till start och via kval i olika klasser lyckades elva TBK-skyttar ta sig vidare från lördagens kvalskjutning till söndagens skjutning. Där inledde en kvalomgång och efter denna fanns fortfarande åtta TBK-are kvar! Glenn Linsjö - med ett silver och ett brons från tidigare SM - gick till final i herrklassen och via segern över Lindomes Mats Andersson tog nu Glenn sitt första SM-guld! - Jag vet inte vilken ålder som är idealisk för en bågskytt men jag är åtminstone bäst nu och jag är 40 år, säger Glenn efter segern. Glenn kände dock inte att han sköt sitt bästa utan kände sig övertränad och något trött: - Jag har tränat alldeles för mycket den senaste månaden och jag känner mig trött i alla muskler och i fingrarna. Glenn har ingen anledning att be om ursäkt men han berättar att de fyra allra bästa bågskyttarna i landet - med OS-silvermannen Magnus Pettersson i spetsen - var i Australien på träningsläger och kom hem först under söndagskvällen. När det gäller den egna OS-satsningen, säger han så här: - Bågskytte är egentligen en utomhussport och OS-uttagningen sker där. När det gäller Atén, så var deltagarna klara redan i fjor. Jag har inte riktigt satsat utomhus tidigare men skall göra ett försök att satsa rejält i år och det skall bli roligt att se hur bra man kan bli. - Skriv hellre om våra duktiga ungdomar än om mig, försöker Glenn och det finns plats för alla. Tre unga TBK-are tog guld i lagtävlingen för F13 och här ingick Robin Eriksson, Olof Larsson och Sebastian Ekelund. - Laget tog guld redan vid utomhus-SM i fjor men då var Simon Olsson med istället för Sebastian Ekelund, förtydligar Glenn Linsjö. Christian Skånhed stod för en stor överraskning med att bli tvåa i sin klass och här förlorade Christian finalen mot Morgan Lundin, BK Gripen i Malmö. Även Robin Eriksson lyckades ta en hedrande andraplats - i HF13. Han förlorade finalen mot Joakim Svantesson, Tyresjö BS. Robin sköt nu sitt andra inomhus-SM och förbättrade sitt resultat från i fjor, då han blev åtta. Johnas Christiansson lyckades förbättra sin placering från i fjor med en placering och slutade trea i HC13. Johnas vann bronsfinalen mot Christoffer Rönnow, Helsingborg BK, I övrigt kan noteras att Håkan Christiansson blev femma, i HC60. Håkan förlorade i kvartsfinalen med endast ett poäng. Vidare blev Magnus Carlsson, Christian Skånhed och Håkan Chrisitansson fyra i lagtävligen, C19

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons