Annons

Trelleborg kämpade till sig viktig poäng i IFK-derbyt

IFK Trelleborg lyckades inte besegra IFK Malmö den här gången heller. Men 24– 24 på bortaplan kändes mer som en seger än som ett nederlag. "Mentalt var det här en viktig poäng", säger tränaren Ove Hansen.
Sport • Publicerad 29 januari 2006
Trelleborgs högersexa Mattias Persson utmanar Malmömålvakten Tomas Drivstedt. Den sistnämnde kom upp i 18 räddningar. Tre gånger överlistades han av Mattias Persson. Bild: Mårten SvemarkFoto: 
Vänsternian Kim Johansson vräker sig fram gör ett av fyra derbymål mot IFK Malmö. Johnni Pedersen försöker förgäves hindra den flygande trelleborgaren. IFK Trelleborg tog en viktig poäng efter att ha hämtat in Malmös tvåmålsledning sista minuterna. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

Det rådde inget tvivel om vilket av IFK-lagen som var mest belåtet efter det allsvenska toppmötet i Baltiska hallen.

– Vi är bättre än dom och skulle ha avgjort det här, konstaterar Malmötränaren Dragan Brljevic.

Annons

Två minuter från slutet ledde hemmalaget med 24– 22.

Men till skillnad från tidigare möten under säsongen så var det Trelleborg som avslutade bäst.

Lars Felskov satte 23– 24 efter 28.26 och i det följande Malmöanfallet blev Johnni Pedersen avblåst för övertramp. I anfallet därefter gjorde Trelleborgskaptenen Jadranko Milosevic sitt första och enda mål i matchen när han med 40 sekunder kvar i fritt läge spikade slutresultatet till 24– 24(15– 14).

– Det var en passning som bröts och bollen studsade plötsligt framför mig. Bara att plocka upp den och sätta den, säger Jadranko Milosevic.

Malmös sista anfall renderade i ett frikast med tre sekunder kvar.

Hans-Peter Motzfeldt-Kyed saboterade hemmalagets segerplaner genom att direkt på frikastet tackla Mads Isbrand och därmed få dyrbara sekunder att gå.

– Jag skulle bara tackla honom. I ett sånt läge får man ta ett rött kort. Vi fick en poäng, det var det viktigaste, säger H-P. Det allsvenska toppmötet nådde inte några spelmässiga höjder.

Spänningen och känsloladdningen mellan två hårt fajtande lag skapade ändå god handbollsunderhållning för de 1200 på läktarna.

Stämningen var maffig. Publiken, däribland cirka 500 Trelleborgssupportrar, fick hallen att koka under den andra halvleken.

Matchbilden handlade mycket om kamp mellan två lag med samma utgrupperade försvarsuppställning. Det dröjde till 6.50 innan John Kristensen gjorde IFK Trelleborgs första mål i matchen.

Annons

Då hade Malmö redan gjort fyra.

– Vi var inte riktigt klara från början. Det tog tid innan vi hittade tempot, säger tränaren Ove Hansen.

Trelleborg gick förbi, tog en tvåmålsledning och bjöd understundom på anfallsmässig grannlåt med fina kombinationer under första halvlek.

Kim Johansson visade viljestyrka och var närmast hundraprocentig i sitt skytte. Efter paus var det Malmö som var före i målprotokollet.

Hemmamålvakten Tomas Drivstedt kändes som en matchvinnare när han motade det tredje raka skottet från Mirko Stojanovic när tre och en halv minut återstod.

Ken Berkowitz hade det tyngre. Efter två räddningar i första halvlek avlöstes han av Claus Boldt strax före paus för att sedan återkomma en bit in på anrda halvlek. Totalt kom Trelleborgs målvaktsduo upp i nio räddningar.

Tomas Drivstedt kom upp i det dubbla.

Malmö lyckades också på en punkt där de flesta andra lag går bet – att neutralisera Lars Felskov.

Mittsexans målskörd stannade vid två mål.

– Jonas Jensen har bra koll på Felskov, kommenterar Malmötränaren Dragan Brljevic. De flesta i Trelleborgslägret var överens om att laget kan betydligt bättre.

Annons

– Det kändes som om Malmö var lite snabbare i fötterna, säger Jadranko Milosevic.

– Vi spelade inte bra, vi hade dålig rörelse och var dåliga på att springa hem, konstaterar H-P Motzfeldt-Kyed.

– Bitvis springer vi hem bra och tvingar dem till att ta skott utifrån i dåliga lägen, men folk spelar för mycket för sig själv och vi faller ofta i tempo, säger tränaren Ove Hansen.

Men självkritiken överskuggades av lättanden över en viktig allsvensk poäng.

– Vi vet att vi har svårt för Malmö och det hade känts jobbigt att förlora en jämn kamp igen. Vi har tusen ting vi måste jobba med men mentalt var det här en viktig poäng inför fortsättningen, förklarar Ove Hansen.

De båda kamratklubbarna håller jämna steg i den allsvenska tabellen. Båda har nio poäng. 14 mål skiljer till Trelleborgs fördel.

Om tre veckor möts lagen i Söderslättshallen. Dessförinnan har Trelleborg dubbelmöte mot AIK.

Björn Gustavsson

Målskyttar, Trelleborg: John Kristensen 7 (5), Daniel Andersson 4, Kim Johansson 4, Mattias Persson 3, Mirko Stojanovic 3, Lars Felskov 2, Jadranko Milosevic.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons