Annons

Trelleborg HBK lämnar in protest efter förlust

Trelleborg HBK lämnade direkt in en protest efter förlusten mot Lundagård –22–21 – borta i division 1-handbollen. Orsaken var en tavla av sekretariatet som, enligt HBK, räknade fel på ett mål i hemmalagets favör.
Sport • Publicerad 11 januari 2014

– Vi är rätt upprörda nu. Till och med publiken i Lund var på vår sida och det tycker jag är väldigt sportsligt, säger HBK:s tränare Birthe ”Buttan” Hansson.

Sekretariatets fadäs, enligt HBK, upptäcktes i andra halvlek då Trelleborgstjejerna hade ett bra grepp om matchen.

Annons

– Vi gjorde 13–19, men så blev det helt plötsligt 14-18 istället. Vi har tittat igenom filmen nu för att veta exakt. Dajana Jovanovic gjorde till exempel sex mål, men nu blev det bara fem i protokollet, säger Buttan.

Nu är protest inlämnad till förbundets tävlingskommitté och innan dess är inte resultatet spikat. Trelleborg verkar dock ha ett starkt ”case” då de filmade matchen.

– Antingen blir det omspel eller så ska vi vinna matchen med ett mål, säger Buttan.

Målet som registrerades fel fick stor betydelse för matchens utgång.

– När vi tappade målet blev stressade, men vi gjorde annars en enorm kämpamatch. Försvaret var bra och Hanna Jönsson i mål kanon så vi fick en del kontringar också. Så mycket annat var positivt, säger Buttan.

Läs mer i måndagens TA eller i eTA: http://eta.trelleborgsallehanda.se/

Marcus Haraldsson
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons