Annons

Trelleborg har blivit ett taekwondons mecka

För nionde året i rad arrangerade Trelleborgs Taekwondo Klubb Trelleborg Open i helgen och hela Söderslättshallen var fylld av tävlanden från nästan halva världen!
Sport • Publicerad 30 januari 2006
Tara Salim, i röd väst och från arrangörsklubben, blev tvåa i sin klass och möter här segrarinnan Diana Bojcevski, från Toigye TKD – också det en svensk klubb.
Tara Salim, i röd väst och från arrangörsklubben, blev tvåa i sin klass och möter här segrarinnan Diana Bojcevski, från Toigye TKD – också det en svensk klubb.Foto: 
OS-guldmedaljören från Sydney, greken Michael Moutoutsos, i blå väst, vann sin klass och är här på väg att besegra britten Dean Gibbs. @08 Bildbyline:Bild: Mårten Svemark
OS-guldmedaljören från Sydney, greken Michael Moutoutsos, i blå väst, vann sin klass och är här på väg att besegra britten Dean Gibbs. @08 Bildbyline:Bild: Mårten SvemarkFoto: 
Trots alla skydd kan det ibland göra riktigt ont i taekwondo och här är det Ihab Dibez som fått en spark i underlivet. Ihab tävlar för Trelleborg och kom tvåa i sin klass.
Trots alla skydd kan det ibland göra riktigt ont i taekwondo och här är det Ihab Dibez som fått en spark i underlivet. Ihab tävlar för Trelleborg och kom tvåa i sin klass.Foto: 

Synd att inte Söderslättshallen har tillräckligt med flaggstänger – i så fall hade det vimlat av färgglada flaggor från när och fjärran. Mest långväga ifrån var domaren Barbara Marian från Kanada och utav de tävlande hade väl israelerna längst väg till Trelleborg. Israelerna kom dessutom med fullt lag och krävde tyvärr också säpobevakning. Ett annat stort taekwondoland är Azerbajdzjan och även här kom man med fullt manskap – vilket i båda fallen innebar över 30 på plats! Det var inte bara bredden av taekwondoutövare som fanns med utan även toppen och då menas den absoluta världstoppen! Bland flera i den yppersta världseliten fanns greken Michael Moutoutsos i topp och han vann OS-guld i Sydney 2000!

– Det passar väldigt bra med den här tävlingen, eftersom jag håller på att bygga upp formen inför EM i Dortmund senare i vår, säger Michael mellan matchandet.

Annons

Han vann också finalen i går och när det gäller EM menar han det individuella – lag-EM arrangeras just i Söderslättshallen under första helgen i juli.

När det gäller arrangemanget kunde Chakir Chelbat glädjande lämna följande betyg:

– Vi fick högsta betyg av det europeiska förbundet på plats och det är extra glädjande med tanke på kommande EM. Chakir kunde också summera en fin insats av de han tränar i Trelleborgs Taekwondoklubb, där Salam Salim, Smail Smriko, Haroun Marzouk och Carolin Brandberg tog guld. Berk och Håkan Dören samt Daniel Tallevski, Ihab Dibez och Tara Salim tog silve, medan Ludvig Öhman, Matias Fridstein och Joakim Nilsson tog brons. Även Höllvikens TKD tog medaljer och här tog Anders Lyner ett silver och Hampus Persson och Max Henriksson ett brons.

Sigge Hansson

0410– 54524

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons