Annons

Trelleborg förlorade borta mot Qviding

Sport • Publicerad 1 augusti 2006

Efter 0– 1 mot Qviding stod Fredrik Persson ensam på Torpavallen.

Han stod utanför baracken med omklädningsrummen, lika ensam som han lämnats när Mathias Gravem gjorde 1– 0 i den 59:e minuten. Målvakten såg fundersam ut.

Annons

– Har vi släppt in fyra mål på 17 matcher är det egentligen ofattbart att vi leder serien med bara ett plusmål, sa Fritz.

Han ville inte kritisera sina lagkamrater, men visst ligger det en hel del i den analysen.

– Visst har vi tagit några bonussegrar, men vi måste vinna mot gängen i botten, som här i dag. Eller åtminstone ta poäng. Det här var en mycket onödig förlust.

Förlusten mot bottenlaget Qviding kan skyllas betydligt mer på oförmåga än otur eller oflyt.

Qviding var det vassare laget, även om TFF hade det mesta av spelet. Mathias Gravem var farligt framme redan i första halvlek och ett par av hans nya lagkamrater levererade några farliga skott.

Trelleborg försökte, men krånglade till spelet och hittade aldrig flytet. Närmast ett mål var Linus Malmqvist på nick efter Jonas Bjurströms hörnspark.

– Ett perfekt läge och en bra tyvärr, men tyvärr gick nicken för rakt på. Det kändes som att jag skulle göra mål och jag har haft många bra lägen under säsongen, sa lagkaptenen om sin chans strax före pausvilan och som kunde lett till hans första mål för säsongen.

TFF mycket uddlöst

TFF kan knappast förlita sig på att en mittback ska svara för målfabrikationen. För tillfället är laget mycket uddlöst. Nollan framåt mot Qviding var den tredje i rad.

– Jag är inte speciellt orolig för det. Mer oroande är att vi inte presterat särskilt bra under de här tre matcherna,sa Conny Karlsson.

Annons

Så det här betyder inte att Patrik Redo får chansen lite tidigare än ni tänkt?

– Nej, inte så som jag tänker direkt efter den här matchen. Vi vill inte riskera att Patrik slår upp sin skada och blir borta igen. Men våra forwards gör för lite mål och det har varit lite typiskt för hela säsongen.

En målskytt av rang har Qviding hittat i Mathias Gravem. Han har fått lite speltid i allsvenska Gais som spelar med endast en toppforward. Därför är han utlånad.

Gais-klacken vet hur man stöttar en av de sina och ett 40-tal supportrar hade på måndagskvällen tagit sig till Torpavallen.

– Det är så man blir tårögd, sa matchhjälten om stödet.

Bottenlaget Qviding kan behöva en frälsare. Det här var laget blott andra seger (den första kom mot Örebro!) och Zoran Lukic kan få en tuff höst.

– Klart att vi är nöjda när vi slagit serieledarna. Men jag hade önskat att vi spelat säkrare och vi fick för många omställningar mot oss där Trelleborg är på väg att skapa farliga målchanser, sa Zoran Lukic.

Jämnare i tabellen

– Mot slutet tappade vi vårt spel och föll ner i knät på vår målvakt. Hade matchen varat fem minuter till så är jag säker på att Trelleborg hade utjämnat.

Men kvitteringen uteblev och därmed blev det jämnare i superettans topp och botten.

Annons

Nu är Conny Karlsson inte den som oroar sig för att vara tränare för ett jagat byte.

– Nej, vi har det betydligt lättare än många andra lag. Fråga Zoran.

TA-sporten passade på att ställa en annan fråga till Zoran Lukic: om TFF har ett allsvenskt spel?

– Ja det tycker jag. Åtminstone jämfört med lagen från tionde plats och neråt, där skulle Trelleborg klara sig bra, sa Zoran som tidigare under säsongen lämnade Örgryte.

Vad är det som TFF gör så bra?

– Ett komplett lag med bra kommunikation, bra organisation både i försvar och i anfall. Det är svårt att skapa chanser mot Trelleborg och de är duktiga på att ställa om. Jag är ganska säker på att de går upp i allsvenskan i år.

Vad säger du om det Conny?

– Det får stå för Zoran. Jag har svårt att tänka mig det i dag.

Nej, den här kvällen tillhörde Mathias Gravem.

Martin Falkenby

I Gais kallas han för Messias. I går frälste Mathias Gravem bottenlaget Qviding genom matchens enda mål mot TFF. Därmed såg han till att förorsaka tre
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons