Annons

Trean nästa för IFK:s damer

Två månader efter säsongsavslutningen passar IFK Trelleborgs damer på att klättra i seriesystemet. Över en natt blev division fyra laget underdogs i division tre. ”Det är fantastiskt, vi är jätteglada”, säger tränaren Magnus Lagerborg.
Sport • Publicerad 28 november 2009
Foto: 
Jubelfest. Två månader efter seriespelet kom beskedet att IFK Trelleborg får spela i division tre nästa säsong.
Jubelfest. Två månader efter seriespelet kom beskedet att IFK Trelleborg får spela i division tre nästa säsong.Foto: 

TRELLEBORG. Säsongen slutade snöpligt för IFK Trelleborgs damer. Trots endast en förlust hamnade laget bara på tredje plats i division fyra sydöstra, precis under uppflyttningsstrecket. I veckan kom dock ett glädjande besked. IFK får en gratisplats till division tre västra.

–  LDB FC drog sig ur division två och då var där platser att fylla, säger Magnus Lagerborg.

Annons

Som bästa trea i de fyra division fyra serierna kom förfrågan om en uppflyttning till Trelleborg.

Spelare och ledare i IFK var inte sena att hoppa på erbjudandet.

– Vi är förtjänta av det, förlorar man bara en match på en säsong så går man upp i vilken serie som helst utom vår, säger Magnus Lagerborg.

–  Det är riktigt skönt. Det känns som att det blev rätt till slut i alla fall. Nu känner jag bara glädje. Detta var målet med året, det gick inte den vägen vi trodde det skulle gå men nu spelar det inte så stor roll, säger IFK Trelleborgs rutinerade lagkapten Sanne Örlegård.

Inför comebacken i division tre har IFK:s damlag valt att förstärka rejält på spelarfronten.

– Vi har flyttat upp 16 av våra F94-tjejer – till skillnad mot HGIF. I vår klubb är det seniortränaren som bestämmer vad som ska göras, säger Lagerborg och skickar samtidigt en känga till lokalkonkurrenten Höllvikens Gif som nyligen tappat sin huvudtränare på grund av interna konflikter mellan senior- och ungdomsverksamheten.

Sanne Örlegård passar på att trissa upp stämningen ytterligare inför dagens sammandrabbning klubbarna emellan i TA-cupen.

– Mot Höllviken har vi två oavgjorda matcher tidigare i år så nu får den tredje avgöra vem som är bäst i regionen. Det är alltid prestige i TA-cupen, säger 33-åriga Sanne Örlegård.

I dag klockan 10.30 är det upp till bevis. Sedan blir det fler hårda derbyn när division tre sparkar igång framåt våren.

– Det kommer bli ett roligt år. Men nu spelar vi denna cupen och sen blir det champagne, säger IFK-tränaren Magnus Lagerborg.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons