Annons

Tre tränarnamn på TFF:s önskelista

TFF radar upp mediokra insatser i superettan. Avhoppade tränaren Alf Westerberg har gått under jorden och lämpat över det som måste vara svensk elitfotbolls mest otacksamma jobb på snabbinkallade vikarierna Lasse Larsson och Jonas Brorsson.
Sport • Publicerad 1 juli 2002

Men nödlösningen Larsson-Brorsson behöver kanske inte bli allt för långvarig. Listan på tänkbara och otänkbara ersättare till avhoppade Alf Westerberg växer på TFF-kansliet, men än vill TFF-ordföranden Bo Forsén inte släppa några namn. - Vi jobbar intensivt med att hitta en ny tränare och har haft väldigt många kontakter, säger han. Somliga hamnar på hälleberget och somliga faller i god jord. Inom kort kan dock bilden klarna betydligt. Allt enligt Bo Forsén. - Vi måste självklart hitta en robust lösning så snabbt vi kan. Mot slutet av veckan hoppas jag att vi ska kunna vara lite mer konkreta på den punkten. Vi har uppgifter som säger att styrelsen har ett par, tre tränarnamn på önskelistan nu. Stämmer det? - Man kan säga att vi bollar med tre namn just nu, det stämmer. Men det kommer i och för sig till nya namn hela tiden. Westerbergs avhopp kom plötsligt. Och definitivt inte lämpligt. - Det är inte lätt att hitta lediga tränare i juli månad. - De allra flesta tränare som skulle kunna vara aktuella på den här nivån är ju redan upptagna, men hittar vi någon vi vill ha som står under kontrakt tvekar vi inte att gå in och lösa honom från det. I nästa andetag preciserar Bo Forsén kraven på ny tränare: - Huvudspåret är en tränare med ganska stark lokal förankring. Någon som kan trakten och gärna klubben.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons