Annons

Tre sporter prisades

Idrottsåret 2003 var riktigt bra ur Trelleborgs synvinkel. Det märktes inte minst på fredagskvällen då Trelleborgs Föreningsråd, med inbjudna jurymedlemmar, träffades för att utse Trelleborgs Samidrotts ledarpris, idrottspriset för seniorer och idrottspriset för juniorer.
Sport • Publicerad 9 januari 2004

Ledarpriset gick till en person som under de senaste åren flera gånger varit nära att föräras nämnda pris - Chakir Chelbat. Trots konkurrens från TFF-tränarna Ulf Larsson och Anders Grimberg, som fick två röster, och TSS ungdomstränare Caroline Lindborg, som noterades för en röst, var en överväldigande majoritet av jurymedlemmmarna eniga i valet av Chakir Chelbat som fick tio röster. Chakir Chelbat är huvudinstruktör i Trelleborgs Taekwondoklubb, ordförande i Svenska Taekwondoförbundets domarkommitté och ledamot i förbundsstyrelsen. Hans domarkvaliteter har även nått utanför rikets gränser där han varit domaransvarig vid ett flertal internationella tävlingar. Dessutom är Chakir Chelbat en flitig arrangör av stortävlingar i Trelleborg. Om ledarpriset fanns inga tvivel. Däremot var omröstningen om 2003 års idrottsprestation rekordjämn. Det krävdes inte färre än fyra omröstningar för att utse en vinnare, där det var Pingvin, Trelleborgs FF och Trelleborgs Bordtennisklubb som skiljde juryn i tre läger. TFF fick fem röster och de övriga fyra och då det enligt statuterna krävs majoritetsbeslut fick Pingvin och TBTK göra upp om en finalplats mot fotbollsklubben. Där vann TBTK stort och gick sedan och utsågs sedan till vinnare av juryn med en rösts övervikt. Utmärkelsen motiverades med att "Ladies Team" klarade av att för första gången kvalificera sig för elitserien. - Vad roligt! Fantastiskt, utbrister klubbens ordförande Jan Lundgren. - Jag är lite förvånad i och med att TFF klarade att ta sig till allsvenskan. Men vi svarade för en stor framgång i och med att vi tog oss till elitserien med egna produkter, säger Jan Lundgren vars klubb inför elitserien förstärktes med två utländska spelare. Juniorernas idrottspris splittrade även den de röstande. IFK Trelleborgs sprinter Annika Andersson tog hem utmärkelsen, med en röst tillgodo på simmaren Filip Rudin. - Det låter trevligt med en sådan utmärkelse, säger Annika Andersson. - Jag är själv väldigt nöjd med 2003 vilket jag får svårt att leva upp till under det här året, även om jag ska göra ett försök. Förra säsongen gick det betydligt bättre än det gjort innan, framför allt för att jag fick vara skadefri. Jag har blivit mycket starkare och snabbare. Annika Andersson var under det gångna året med i det stafettlag som vann brons vid junior-EM. Hon blev tvåa vid junior-SM på 200 meter och fyra på halva distansen. Annika är även framgångsrik på 400 meter och i längdhopp.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons