Annons

Tre poäng blev en för Palmstaden

Palmstaden ledde i stort sett hela matchen borta mot Sundet. Men hemmalagets kvittering till 8– 8 i slutskedet betydde åtminstone en poäng i Palmstadens jakt på kval.
Sport • Publicerad 3 februari 2006

Det hårdnar till i treans bottenskikt. Palmstaden svarade på torsdagen för sin sjätte raka match utan förlust via 8– 8 (3– 0, 2– 4, 3– 4) mot Sundet.

– Jag är allt lite besviken så här efteråt, men det kan visa sig vara en viktig poäng, säger tränaren Alex Nikolaidis.

Annons

Tre poäng hade suttit bättre och trelleborgarna var nära. Laget hade 3– 0 med sig från första perioden för att sedan tappa mot ett jagande hemmalag.

– Det såg bra ut och vi spelade klokt och enkelt. Vi visste att Sundet skulle komma ut och ge allt, men tyvärr blev vi för stillastående, säger Alex.

4– 1 en bit in i mittperioden, sedan kröp Sundet allt närmre. I slutakten hade Palmstaden 6– 5, 7– 6 och 8– 7. – Men vi lyckades inte låsa matchen. Försvarsmässigt var det mycket slarv och det var det som bäddade för många av målen.

Kvitteringen med knappt två minuter kvar handlade dock mest om tillfälligheter.

– De har ett frislag som tar på täckande försvarare och där bollen sedan söker sig till en av deras spelare i röran framför mål.

Det finns dock hopp om att Palmstaden ska klara sig ur den i stort sett hopplösa situation som laget hamnade i efter den tröga hösten.

– Vi vet att vi har spelat upp oss. Nu har vi Örkelljunga borta nästa helg och det blir ännu en rysare, säger Alex Nikolaidis.

Med fyra omgångar kvar ligger Palmstaden kvar under nedflyttningsstrecket men hoppas kliva upp på kvalplats innan serien är färdigspelad.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons