Annons

Tre målvakter i matchtruppen

I kväll gör Sverige entré i VM. Och man gör det med tre målvakter i matchtruppen.
Sport • Publicerad 17 januari 2009
Sveriges tre målvakter. Frv: Andreas Pallicka 22, Per Sandström 28 och Johan Sjöstrand 21. Bild: Anders Wiklund / SCANPIX
Sveriges tre målvakter. Frv: Andreas Pallicka 22, Per Sandström 28 och Johan Sjöstrand 21. Bild: Anders Wiklund / SCANPIXFoto: 

Förbundskaptenen Ola Lindgren förklarar den ovanligt digra målvaktsuppsättningen så här.

- Vi vill få dem att känna sig trygga och delaktiga så de kommer in i det. Det gäller att skapa ett team och sedan får man se vem som är hetast.

Annons

Pär Sandström ska börja stå och Johan Sjöstrand blir andremålvakt. Andreas Palicka lär få vänta på speltid till nästa match.

- Vi diskuterade fram och tillbaka och känner att Palicka passar bra mot Sydkorea som kommer till många avslut, säger Lindgren.

Spelarna som står över matchen mot Kuba är Jonathan Stenbäcken och sjuke Magnus Jernemyr.

- Jernemyr kommer förmodligen inte spela i morgon heller, säger Ola Lindgren och syftar på söndagens match mot Sydkorea.

Koreanerna gjorde en imponerande insats mot Kroatien i premiären där man endast förlorade med uddamålet. Enligt Ola Lindgren blir matchen mot Sydkorea den första VM-nöten som blir svårknäckt. Men lagkaptenen Kim Andersson vill inte blicka så långt fram i tiden.

- Nu koncentrerar vi oss på Kuba. Det är dem vi ska möta. Det är lite nerver i premiären och det är en viktig match. Vi vet inte så mycket om dem, men jag såg dem i hallen och alla är över två meter långa känns det som, säger Kim Andersson.

På lördagsmorgonen fick Sverige för första gången träna i A-hallen i den nybyggda matcharenan Spaladium. Kielproffset Kim Andersson trivdes och drog en parallell till sin egen vardag.

- Det är en väldigt fin hall, men jag spelar i en lika fin hall varje dag hemma i Kiel, säger han.

Samtliga kubanska spelare spelar till vardags i Kubas inhemska liga. Lagets stjärna sägs vara Randy de Arma Diaz. Kubanerna slutade efter såväl Argentina som Brasilien i kvalet till VM. Sverige-Kuba börjar klockan 18.30 och sänds i TV4.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons