Annons

Tre lag spelar för att undvika kval

I helgen avslutas herrarnas seriespel i den lokala fotbollen. Tre Trelleborgslag måste helst vinna för att undvika ett kval, Klagstorp och Skansen i femman och Lilla Beddinge i sexan.
Fotboll • Publicerad 27 september 2019
Lilla Beddinges huvudtränare Magnus Lagerborg har en nervös lördag framför sig.
Lilla Beddinges huvudtränare Magnus Lagerborg har en nervös lördag framför sig.Foto: Moa Dahlin

Lilla Beddinge såg ut att ha säkrat kontraktet när laget besegrade Västra Ingelstad för två veckor sedan med 3–2. Men 0–6 i helgen mot Tygelsjö gör att Lilla Beddinge BK riskerar att hamna på kvalplats.

Inför lördagens sista omgång är LBBK tre poäng före Lindeborg på kvalplatsen. Men lagets dåliga målskillnad, 31 minusmål, ställer till det. Lindeborg har ”bara” 19 minusmål.

Annons

– Vi borde inte sitta i denna sitsen, men vi har slarvat alldeles för mycket. Vi hade 14 nya spelare in i vintras. Det tar tid att spela ihop laget, säger Magnus Lagerborg, tränare i Lilla Beddinge.

Båda lagen avslutar mot lag som vill nå en kvalplats till division fem. Ett kval Anderslövs Boik i praktiken är i, de har tre poäng och 31 mål till godo på Bunkeflo FF.

Lilla Beddinge avslutar borta mot Korpen Malmö, just nu fyra och på den sista kvalplatsen. Lindeborg bortamöter Bunkeflo FF, femman, som har lika många poäng som Korpen Malmö. Matcherna spelas på lördagen.

– En poäng räcker ju för oss. Vi besegrade Korpen Malmö med 4–1 i våras så vi har slagit dem förr, säger Magnus Lagerborg.

– Men om det skulle bli så hemskt att vi hamnar i ett kval, är det så att jag aldrig har förlorat ett kval, konstaterar Magnus Lagerborg.

Även för Klagstorp och Skansen i femman, gäller det helst att vinna för att undvika kval.

Båda lagen jagas av Skabersjö som är på kvalplatsen inför sista omgången. Skansen är två poäng före och har dessutom fem mål till godo. Klagstorp är tre poäng före men har ett måls sämre målskillnad än Skabersjö.

Klagstorp avslutar hemma mot Hyllie, som spelar för att inte åka ur. Skansen har tabellsexan Barrikaden på bortaplan. Skabersjö ställs mot tabellfemman Skurup på bortaplan.

Sista omgången i femman är på söndagen.

Senaste lokala resultaten hittar ni här.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons