Annons

Tre får ledigt från förlägret

Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Allbäck får ledigt från landslagets första träningsläger inför fotbolls-EM. Anledningen är att de tre har matcher med sina klubblag på lördag.
Sport • Publicerad 20 maj 2008
Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Allbäck får ledigt. Bild: ScanpixFoto: 

De tre får hoppa över träningsdagarna i Stenungsund och ansluter till truppen först på måndag, samma dag som Sverige möter Slovenien på Ullevi.

- Kim och Zlatan har cupfinaler och för Marcus del handlar det om att han spelar sin sista match med FCK innan flytten hem till Örgryte, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till fotbollsförbundets hemsida.

Annons

Källströms Lyon möter PSG i den franska cupfinalen, medan Ibrahimovics Inter möter Roma i den italienska. För Allbäcks FC Köpenhamn väntar den sista ligaomgången, mot Lyngby.

- Det är givetvis inte optimalt men det första lägret är till viss del individualiserat, säger Lagerbäck.

- De här tre är ju dessutom rutinerade och det viktigaste är att de är på plats när vi drar i gång det andra lägret som blir mer inriktat på att träna vårt spel och spela ihop laget.

Landslagslägret i Stenungsund inleds på torsdag. Efter matchen mot Slovenien i Göteborg återsamlas landslaget sedan i Stockholm, ett läger som avslutas med matchen mot Ukraina på Råsunda den 1 juni.

Det är sedan tidigare klart att även Henrik Larsson får ledigt i helgen. Larsson har lovat bort sig till en minnesmatch för den avlidne Celticspelaren Phil O'Donnel i Glasgow. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons