"Tränaren vill ha mig"

TFF-trotjänaren Thomas Magnusson kan vara på väg mot något riktigt stort. Han har tränat en vecka med Arminia Bielefeld och hoppet om kontrakt lever. "Träningarna gick bra", säger han.
Sport • Publicerad 8 november 2004

Bundesliganian Arminia Bielefeld har mittbacksproblem. Lösningen kan heta Thomas Magnusson. TFF-backen kom hem från en veckas träning med Arminia i går och var nöjd med hur veckan förflutit.

– Träningarna gick bra. Men det var lite tråkigt att behöva vara så mycket på hotellet, vi tränade bara fyra gånger, säger han.

Tränaren Uwe Rapolder tycks ha blivit nöjd med vad han hann se av den 26-årige trelleborgaren.

– Jag har pratade med tränaren och klubbdirektören och de var nöjda med mig. Tränaren vill ha mig och ett tag trodde jag att det i princip var klart men klubbdirektören och agenten (Jan Olsson) ska snacka pengar och ett problem kan också vara att klubben behöver en mittback nu och jag kan inte bli klar förrän i januari, säger Thomas.

Framför allt är det den brasilianske mittbacken Marcio Borges Arminia saknar för tillfället men som kan vara tillbaka innan transferfönstret öppnar. Kvaliteten på träningarna är högre i Bielefeld än i TFF – kanske inte helt överraskande – men Thomas är långt ifrån avskräckt.

– Jag trodde att skillnaden skulle vara större. Det var mycket högre tempo, man fick blodsmak direkt, färre avbrott, bättre kvalitet.

När det gäller allt runtomkring märktes förstås också skillnader.

– Allt är helt annorlunda där. Man har roligare i Trelleborg och socialt är det ju bättre för mig här men det är fotbollen man får tänka på och den är bättre där.

Thomas satt på ett fullsatt hemmastadion när Arminia slog Borussia Dortmund med 1–0 i lördags efter mål av Delron Buckley.

– De var bra och kunde ha gjort ett par mål till. De har tre, fyra offensiva spelare som är riktigt bra och det var bara att ge dem bollen hela tiden.

Nu följer väntan för Thomas Magnusson. Han har tidigare deklarerat att han inte vill spela i superettan, varken i TFF eller i någon annan klubb. Intresse finns, berättar han, från andra utländska klubbar men först gäller att vänta och se vad som kan bli resultatet av besöket i Bielefeld.

– Även om jag skulle få ett erbjudande därifrån får det bli en funderare, säger han.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.