Annons

Tränaren om Justice: "Ett lyft"

Redan i dag avgörs om TFF komer erbjuda Christopher Justice kontrakt. En läkarundersökning på förmiddagen och ett träningspass på Anderslövs konstgräs på eftermiddagen räcker för Ulf Larsson. - Är han okej i kroppen och han ser ut som jag tror han gör på träningen, då tycker jag vi ska plocka honom direkt. Det baserar jag på den meritlista han har.
Sport • Publicerad 9 februari 2004

TFF-tränaren har svårt att dölja sin förtjusning över att en spelare av Justice kaliber är tillgänglig för klubben. Ulf Larsson imponeras över att nigerianen gjort tre VM-matcher som 20-åring, men hans ögon har registrerat andra saker som är viktiga. - Han är positiv och lättsam och jag brukar ha rätt i mitt första intryck. Han visar en helt annan rörelse än vad till exempel Reginaldo gjorde. Justice har också goda ögon vilket är viktigt. Det är också positivt att han är lätt att språka med, engelskan är grymt bra. Egentligen är det bara en sak som oroar, och den är viktig. Det handlar om den lårmuskelskada som Christopher Justice opererades för i somras i München, ett ingrepp gjordes då i högt upp i lårfästet. - Det är det enda som kan vara lurt i det här, säger Ulf Larsson. Därför ska klubben genomföra en grundlig medicinsk kontroll av mittfältaren. - Det här är av största betydelse och har planer på att begära ut medicinska handlingar från sjukhuset i München där han opererades, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson. På måndagen fick Christopher Justice omedelbart känna på svensk försäsongsträning. Sällan har ett fyspass med TFF lockat så stort intresse. Spelarna sprang i cirklar i Söderslättshallens B-hall, lyfte skrot och gymnastiserade i ena hörnet. Allas ögon var riktade åt ett och samma håll - alla följde Christopher Justice första träningspass med laget. Redan tidigt under den 24 minuter långa löpträningen syntes det att nigerianen har en bra bit kvar till toppform. En efter en sprang de övriga spelarna om honom. - Visst ligger han efter, men inte så långt efter ändå. Han är betydligt närmare våra spelare än vad Reginaldo var och man ska tänka på att våra spelare ligger väl framme i träningen. Justice fullföljde åtminstone alla 24 minuter, han vek inte ner sig utan kom igång allt mer. Det finns mycket i hans kropp, säger Ulf Larsson och slår på sitt eget bröst. Kan han spela i premiären? - Ja, om han är frisk och får pumpa på med hård träning ett par veckor. Tränaren säger också att nigerianen kan få spela mot Hässleholm på lördag, men inte mer än en halvtimma. I TFF finns stora förhoppningar att Christopher Justice är den spelare som klubben så länge önskat. En mittfältsspelare, med bra spelförståelse, passningssäker och med defensiva kvaliteter. - Det här kan bli ett riktigt lyft för Trelleborg. Vi kan få en profil till laget och jag tror folk vill se detta, säger Ulf Larsson. I dag kommer svaret på om Justice kropp håller. Ett positivt besked innebär med största sannolikhet att han erbjuds ett kontrakt med klubben. - Är han av den kalibern vi tror, måste vi hitta ett sätt att lösa honom. Vi slipper ju att betala någon övergångssumma, säger Per-Anders Abrahamsson.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons