Annons

Tränarbyte i utsatt läge

Med sex omgångar kvar ligger Palmstaden på nedflyttningsplats i division tre. Då väljer klubben att sparka tränaren Rickard Bjelk. - Anledningen är att Rickard för ett par veckor sedan meddelade att han slutar efter säsongen och då tyckte vi att det är lika bra att chansa, säger klubbens ordförande Martin Törnquist. - Vi är absolut inte missnöjda med Rickard men har råkat ut för en rad uddamålsförluster och vi hoppas få en psykologisk effekt av det här bytet.
Sport • Publicerad 29 januari 2004

Beslutet fattades i tisdags och på torsdagskvällen meddelades spelarna om tränarbytet. Assisterande tränaren Alex Nikolaidis tar över ansvaret och får långtidsskadade spelaren Jens Ferm bredvid sig. Palmstaden är nykomlingar i trean, ändå ansåg många det vara ett topplag innan seriestarten. - Av de sex matcher vi har kvar måste vi ta fyra för att hänga kvar. Egentligen ska det inte vara några som helst problem, men det har låst sig totalt bland spelarna i slutet av matcherna, säger Martin Törnquist. Rickard Bjelk motiverar sitt beslut, att lämna klubben efter säsongen, med att han gjort sitt i klubben. - Jag var inte riktigt motiverad och tyckte att klubben skulle få tid på sig att hitta en ersättare, säger Rickard som varit i klubben i tre säsonger och som känner en besvikelse att behöva lämna i detta avgörande skede. - Besviken är jag, definitivt. Det är inte alltför många matcher kvar nu och det känns vemodigt att släppa styret ifrån sig. Klubben ville prova något nytt och är det av den anledningen kan jag köpa det. Vad ska du göra nu? - Jag funderar på att ta ett sabbatsår och så funderar jag i fotbollsbanor. Hur går det för Palmstaden, klarar laget nytt kontrakt? - Det hoppas jag innerligt för grabbarnas skull. Laget är inte så dåligt som tabellen visar. Mycket avgörs på söndag, förlust där och det är nog kört, säger Rickard Bjelk. På söndag väntar hemmamatch mot Hofterup som ligger fyra poäng före Palmstaden.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons