Annons

Tränarbyte i Höllviken

Fyra segrar på elva matcher. Då tvingades styrelsen i Höllvikens Gif agera. Caspar Pauckstadt ut och Bosse Mårtensson in och det tränarbytet ska föra Höllviken mot toppen.
Sport • Publicerad 30 juni 2005

Serieseger var ett uttalat mål men med halva södertvåan avklarad återfinns Höllviken först på en sjätte plats, sju poäng från en topplats och nio poäng efter serieledande Bunkeflo.

I förra veckan, efter matchen mot Lunds BK, avslöjade TA-sporten att spelarna haft krismöte där de kom fram till att de inte ville ha Caspar Pauckstadt kvar.

Annons

På onsdagen gick spelarnas vilja i uppfyllese.

– Vi tror att Caspar har kört fast och dessutom är vi inte nöjda med poängskörden, säger Peter Fransson, klubbens vice ordförande.

Vad är målsättningen nu?

– Vi ska ta så många poäng att vi är bland de fyra när serien är slut och det tror jag att vi klarar av.

Valet på Caspars ersättare föll på Bosse Mårtensson som en gång i tiden spelade tillsammans med Peter Fransson i Olympic.

– Bosse var ledig och han har tränat lag i tvåan förr. Vi tror att han kan tillföra lite enkelhet i vårt spel, det har blivit lite tillkrånglat. Bosse är en bra, säger Peter Fransson. Bosse Mårtensson var på plats när Höllviken besegrade Lunds BK och fick redan då en förfrågan.

– Jag har funderat några dagar och jag tackade ja för att jag ser Höllviken som en utmaning. Klubben har som målsättning att ta sig uppåt i seriesystemet och jag gillar utmaningar.

Klarar ni målsättningen?

– Ja, det tror jag att vi gör. Det är en bra spelartrupp och jag vet inte varför det inte har fungerat. Jag har sett laget i tre matcher och då har det sett bra ut.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

Annons

– Vi ska spela ett spel som spelarna känner igen sig i. Det handlar om 4-4-2, sedan blir det alltid förändringar i några detaljer.

Bosse Mårtensson är 47 år och tränarkarriären inleddes i Trelleborg med BK Ymor. Därefter har han haft uppdrag i Olympic, IFK Malmö, Kirseberg, Mabi och Croatia. I de två sistnämnda klubbarna lämnade han sitt uppdrag efter den turbulens som uppstod.

– Jag ställde mina krav innan jag åtog mig uppgiften. När klubbarna inte följde överenskommelserna så kunde jag inte vara kvar.

Vilka krav har du ställt på Höllviken?

– Det går inte riktigt att jämföra. Jag vill ansvara fullt ut och när jag inte får det så finns det ingen anledning att vara kvar.

Bosse Mårtenssons kontrakt med Höllviken gäller säsongen ut och första träningspasset blir den 18 juli. Seriespelet återupptas den 31 juli.

Vad som händer med Caspar Pauckstadt är ännu inte bestämt, han befinner sig just nu på semester.

– Han har arbetsuppgifter i klubben på kansliet och det finns arbete för honom att utföra, säger Peter Fransson.

FOTBOLL HÖLLVIKENMartin Falkenby
FOTBOLL HÖLLVIKENMartin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons