Annons

Tracey SM-tvåa efter problem

Cecilia Nilsson gick inte att rå på. Tracey Andersson fick lämna SM med ett släggsilver efter 64,75. "Med tanke på den dåliga starten är jag ändå lite nöjd", säger hon.
Sport • Publicerad 17 juli 2006

IFK Trelleborgs enda SM-deltagare var ute efter att försvara fjolårets guld.

Då vann hon på 64,85, en decimeter längre än hennes längsta kast i år. Den här gången gick en segersugen och formstark Cecilia Nilsson inte att rubba.

Annons

Nilsson satte nytt svenskt årsbästa med 66,87. 27-åringen från Råby-Rekarne ledde släggfinalen från första kastet till det sista. Hon kastade fem av tävlingens sex längsta kast.

Efteråt var det bara för Tracey Andersson att gratulera.

– Hon har blivit bättre och bättre under säsongen, men hon fick ändå kämpa för det. Efter fjärde omgången var jag bara åtta centimeter i från, säger Tracey Andersson. Släggfinalen började annars på sämsta tänkbara sätt för Trelleborgs-Tracey. Hennes två första kast hamnade i nätet.

– Om ett kast kan SM vara slut, så tänkte jag faktiskt men jag klarade upp det och gick ner på tre rotationer i tredje kastet.

Då flög släggan i väg 62.00 meter. Därefter löd kastserien på 64,75, 63,41 och 60,15.

– Jag satsade allt i sista, men drog på alldeles för mycket. Med tanke på inledningen var Tracey Andersson någorlunda nöjd.

– Men jag väntar fortfarande på de långa kasten.

Härnäst tävlar hon på Götagalan i Karlstad på torsdag.

Det blir flitigt tävlande fram till EM den 7 augusti.

– Jag vill passa på och tävla mycket för att verkligen försöka få till ett långt kast inför EM.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons