Annons

Tracey satte nytt stadionrekord

Konkurrenterna ville inte vara med. Men Tracey Andersson kom, kastade och satte nytt stadionrekord i slägga. Med 60,86 kom hon äntligen över "skamgränsen" på hemmaplan.
Sport • Publicerad 29 juni 2006
Tekniken stämmer allt bättre för IFK:s släggkasterska. Tracey Andersson kastade 60,86 vid Harry olofssons minne i går. Dessutom hade hon ett kast utanför sektorn på 65,78. BILD: Mårten Svemark
Tekniken stämmer allt bättre för IFK:s släggkasterska. Tracey Andersson kastade 60,86 vid Harry olofssons minne i går. Dessutom hade hon ett kast utanför sektorn på 65,78. BILD: Mårten SvemarkFoto: 

– Det hade inte varit roligt att ringa min tränare och säga att jag inte kom över 60 meter den här gången heller, säger Tracey Andersson efter sina sex kast i Harry Olofssons minne. IFK:s släggkasterska har ambitionen att kasta över 60 meter i varje tävling.

Vid säsongens två tidigare framträdanden på Östervångsstadion har det inte lyckats.

Annons

I går hade hon två kast över 60 meter. Det längsta, 60,86, kom i andra omgången.

– Jag är nöjd. Tekniken känns bättre än den gjort på länge och jag har kastat långt på träning, säger Tracey Andersson. Det var nära att det blev riktig långt i går också.

Hennes fjärde kast mätte 65,78 men släggan landade tre meter utanför kastsektorn.

– Jag satte i foten lite för sent i tredje rotationen, annars hade den varit innanför, förklarar hon.

Nu längtar hon efter att få till ett perfekt kast på tävling.

Kanske kommer det redan i Öresundsspelen i morgon, eller i Bottnarydskastet på söndag.

– Det känns bra nu. Jag har ändrat i försvängningarna och har armbågen högre upp, förklarar hon. På lördag nominerar förbundskapten Thomas Engdahl nya svenska EM-deltagare.

Tracey Andersson har ännu inte fått klartecken.

– Det är lite jobbigt, många frågar, men jag är inte orolig. Det finns många tävlingar framöver och om jag kastar långt på fredag kanske jag blir uttagen redan nu.

Förbundskaptenen kommer därefter att göra nya samlade nomineringar den 17 och 28 juli.

Annons

Tracey Andersson har kastat över EM-kvalgränsen på 64,50 två gånger. Senast vid tävlingar i tyska Halle den 21 maj.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons