Annons

Tracey om fjärdeplatsen: "Katastrof!"

Tracey Andersson åkte till Götagalan i hopp om ett formbesked inför EM. IFK-stjärnan lämnade tävlingen med griller i huvudet. "Tekniken fungerade inte", säger Tracey efter blygsamma 59,58.
Sport • Publicerad 21 juli 2006

Götagalan var tävlingen där jättekastet skulle komma. Tracey Andersson hade förhoppningar om att slå sitt två månader gamla personbästa i slägga – 65,48.

Det gick inte alls – Tracey slutade fyra efter 59,58.

Annons

– Katastrof! säger hon om sin serie där inget kast nådde över 60 meter.

– Det är jobbigt, jag som trodde jag skulle kunna kasta långt i dag. Jag kan ju inte gå in på EM och kasta så här dåligt.

Tracey anser sig vara i utmärkt form, är pigg på träningarna och väntar bara på att få till det. Problemet är att Trelleborgs friidrottstjärna nummer ett inte får tekniken att stämma.

– Första och andra rotationen går bra, men sedan sträcker jag på benen i tredje och fjärde rotationen och släggan får en för hög bana. Jag tar i på fel sätt.

Lösningar finns. Det gäller bara att komma på dem.

Ett välkommet tips kom från Håkan Kyöttilä, som tränar Ullevis Karolina Pedersen – trea på Götagalan.

– Efter tävlingen följde jag med dem för att träna lite. Han hade sett hur jag sträckte på benen och sa åt mig att vika in vänsterhöften i varje rotation. Det var ett jättebra tips, nu får jag hem och träna på detta.

På träningen – efter galan – kastade Tracey över 66 meter.

– Typiskt att kasta nytt personbästa direkt efter att ha gjort en så dålig tävling.

Två tävlingar åeterstår – i Halmstad på lördag och i Hässleholm nästa helg – innan EM-debuten och hon hoppas sätta nytt personbästa.

Annons

Det var synd att hon inte satte det i Karlstad i går.

– Ingen kastade bra i dag (Cecilia Nilsson vann på 64,57) och det är inte ofta det är prispengar i slägga. Nu var det 5 000 till segraren och 1 500 till trean. Nu missade jag allt.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons