Annons

Tracey kastar långt

FK:s Tracey Andersson är för tillfället jämnheten själv och i går kastade hon på nytt långt, när hon också vann GP-tävlingen på Slottsskogsvallen i Göteborg.
Sport • Publicerad 10 juni 2009

TRELLEBORG. Tracey hade samtliga sex kast dels godkända men också över 61 meter, där segerkastet mätte 66,61 i det fjärde kastet. Svenska rekordhållaren, Cecilia Nilsson, Råby-Rekarne, kom tvåa med ett kast på 64,78 som är säsongsbästa. Cecilias svenska rekord är på 69,09 – att jämföra med Traceys bästa som för några veckor sedan mätte 67,99.

– Det känns jättebra för tillfället och på samma GP i fjor kastade jag 57 meter, inleder Tracey efteråt.

Annons

Tracey hoppas på fortsatt jämnhet framöver och hoppas komma med till lag-EM som avgörs i Portugal under midsommarhelgen.

– Det hade varit roligt och i nuläget ligger jag väl bra till att bli Sveriges representant i Portugal men jag hoppas även göra ett bra resultat på lördag i Eskilstuna. Skulle det gå riktigt bra där ställer jag nog upp även i Borås på söndag.

Tracey har klarat B-gränsen till kommande VM i Berlin men hoppas höja sig ytterligare under sommaren och det krävs säkert för att komma med och hon vet var tekniken brister.

– Ja, jag och min tränare är klara över att det är tekniken i den tredje och fjärde rotationen som inte stämmer och där tappar jag ett par meter i varje kast. Det innebär att jag har styrkan för att nå 70 meter men att jag alltså saknar tekniken ännu så länge.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons