Annons

Tracey kastade långt i första tävlingen

Släggkasterskan Tracey Andersson har haft en problemfri försäsong. Det märktes direkt när tävlingssäsongen drog i gång. Två mindre tävlingar har avverkats i Göteborg där Traceys segerkast löd på 63,99 respektive 65,12.
Sport • Publicerad 14 april 2009

IFK-kasterskan ser med tillförsikt fram emot en säsongen. Bland förhoppningarna finns VM i Berlin och att få representera Sverige vid Lag–EM i Portugal.

– Det känns bra att ha kastat så här långt redan. Förhoppningsvis ska det bli bättre längre fram, jag känner mig pigg, har mer kraft än tidigare och har just satt pers i några fysiska hoppövningar.

Annons

Hemligheten bakom lyftet?

– Jag har sluppit alla tågresor. Nu bor jag i Göteborg och har nära till träningen. Att jag sluppit resa har nog gjort att jag hållit mig friskare. Sen har jag hittat rätt träningsmängd tillsammans med min tränare. Allt sammanlagt har spelat in.

För att kvala in till VM i Berlin i augusti gäller det i första hand att klara B-gränsen, 67,5 meter. Traceys personbästa, 65,48, är snart tre år gammalt.

– Det är verkligen på tiden att jag slår det, säger Tracey Andersson som närmast beger sig på träningsläger till Portugal kommande helg.

Därmed kommer hon inte hem och kastar i Palmkastet på Östervångsstadion som avgörs på söndag. Däremot hoppas Tracey kunna representera IFK Trelleborg vid första seriematchen i maj.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons