Annons

Tracey har lämnat IFK

Trelleborgs bästa firidrottare de senaste decennierna, Tracey Andersson, har lämnat IFK och tävlar från och med nu för Heleneholms IF. Tracey - med släggkastning som specialgren - har visserligen först i höst flyttat till Malmö men säger så här om klubbytet:
Sport • Publicerad 1 december 2003

- Jag har tränat med Heleneholm de senaste säsongerna och har egentligen inte haft mycket med IFK att göra under min tid på friidrottsgymnasiet i Malmö. Det är egentligen bara i seriematcherna jag varit tillsammans med andra IFK-are. Tracey gick ut gymnasiet i somras och har därefter påbörjat studier vid Malmö Högskola. Flytten till Malmö var planerad sedan länge och hennes pojkvän tillhör även han Heleneholm. - Jag läser idrottsvetenskap vid högskolan och den utbildningen kan man använda till mycket. Läser man ett extra-år kan man bli idrottslärare, till exempel, förtydligar Tracey. När klubbytet ytterligare kommer på tal förklarar hon så här: - Jag ville egentligen byta klubb redan i fjor julas men då släppte inte IFK mig och det gjorde mig lite besviken, eftersom jag förklarade att jag ändå kommer att lämna senast under hösten 2003. Övergångstiden är normalt under just hösten men kommer klubbarna överens kan man även gå över vid ett annat tillfälle. IFK-ordföranden, Anders Åström, har följande att komma med - efter övergången: - Vi var inte beredda att släppa Tracey i fjor men jag ser inget konstigt med övergången nu. Hon har ju flyttat till Malmö och därför är det ju också naturligt att hon tävlar för en klubb där. Tracey Andersson pekar på större möjligheter att komma ut och tävla med Heleneholm som en ytterligare effekt av klubbytet och då inte bara nationellt: - Nej, i fjor var man bland annat i Bulgarien och det är så klart roligt att komma ut mer. Traceys personbästa ligger på 57,10 meter och det svenska senikorrekordet kring 65 meter och målet inför premiärsäsongen i Heleneholms rödvita dress skissar hon så här: - Jag hoppas helt klart kasta över 60 meter under 2004!

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons