Annons

Torp tror på chans

Sport • Publicerad 18 oktober 2006

Trots den miserabla inledningen för Östra Torp med 0– 4 i första matchen borta mot Hardeberga BK, finns det hopp inför returen på lördag.

– Ja, jag tycker inte Hardeberga var bra och i stort sett gjorde man fyra mål på två chanser, menar lagledaren Mathias Jönsson.

Annons

Med detta menar Mathias att Torp bjöd på minst två av målen. Samtidigt inledde Hardeberga med en våldsam forcering:

– Ja, redan efter 20 sekunder hade man haft två ribbträffar!

1– 0 kom redan efter en och en halv minut och sedan rann det iväg. Fram till 3– 0 i pausen och slutligen alltså 4– 0.

Samma siffror som IFK Ystad fick stryk med i Hardeberga i den förberedande kvalomgången för 14 dagar sedan.

– Den matchen såg jag och även där fick verkligen Hardeberga full utdelning. Ystad hade bland mycket annat framåt hela elva hörnor, informerar Mathias.

0– 4 alltså inför returen i Smygehamn på lördag. Går det att vända?

– Ja, jag tror faktiskt det. Men vi måste få en bra start och helst få ett tidigt mål. Ett mål bakåt och det är definitivt kört – då måste vi göra sex mål! Samtidigt måste det till en helt annan gnista än i Hardeberga och där skapade vi nästan ingenting alls framåt, menar Mathias. Till Östra Torps fördel ska läggas att man inför returen har alla spelare tillgängliga. Mathias igen:

– Anders Olsson var inte hemma i lördags, Kaj Nurmi var sjuk och Mattias Herrström skadad. Dessutom var Niklas Mattsson avstängd, förtydligar Mathias – som avrundar kvalresonemanget så här:

– Vi måste ju bara tro på oss själv!

Matchen Östra Torp Gif– Hardeberga BK spelas på lördag med avspark klockan 14. Premisserna är enkla; den sammanlagda segraren spelar i division fyra nästa säsong. Förloraren får nöja sig med division fem...

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons