Annons

Toppmatch och jämnt på Vannhög

Redan före avspark på Vannhög var en toppmatch garanterad i lördags mellan Stav sten/Ymor på femteplatsen och serieledande Lilla Torg. Med facit i hand blev det också till en riktig toppmatch, där de båda lagen kämpade storstilat i den tropiska hettan som rådde.
Sport • Publicerad 28 juli 2008
Hemmalagets Martin Andersson tar för sig i kamp med Lilla Torgs John Hagtorn, med nummer 2. I stort var det jämnt på Vannhög och toppmatchen slutade 1–1. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Matchen slutade ganska rättvist 1-1 (1-0) men där hemmalaget ändå låg närmast segern. Redan innan tio minuter var spelade hade hemmaspelarna till exempel skapat två riktigt heta målchanser. Det var först Mathias Roos som kom helt fri men som väl sjabblade till det något i den avslutande kampen mot Lilla Torgmålvakten.

På hörnan som följde nickade Tobias Hansson mot ett till synes öppet mål men på mållinjen dök en försvarare upp och avvärjde.

Annons

- Vi hade ju faktiskt ett par bollar som dansade på mållinjen och inte minst under slutet dominerade vi ju stort. De sista tio minuterna ägde vi nästan fullständigt, menar Klas Jönsson i hemmaledningen. Klas har också helt rätt, när han analyserar vidare:

- Jag tycker att nye Filip Widman kanske var allra bäst på planen!

Filip var jätteduktig som stopper bredvid rutinerade Tobias Hansson - som inte var långt efter Filip!

Det blev Stavsten/Ymor som tog ledningen under slutet av första halvlek. En frispark efter ruff på vänsterkanten slog Dennis Olsson elegant in till 1-0. Möjligt att bollen touchade någon i bortaförsvaret men det var en fint slagen frispark.

Ledningen i pausen blev dock inte långvarig utan 1-1 kom under upptakten av andra halvlek. Ett skott utifrån av Kim Marmberg gjorde duktige Mattias Eriksson i hemmamålet chanslös och så var det kvitterat.

Därmed en fortsatt nolla i Lilla Torgs förlustkolumn. Eslöv-Veberöd kompletterar den tolfte spelomgången i morgon och vid seger där ligger Eslöv endast tre poäng efter Lilla Torg. Den tidigare elitspelaren Kalle Corneliusson finns numera i Lilla Torg och han var med på Vannhög. Det bär ganska snabbt utför och trots meriter från både Napoli och AIK märktes inte Corneliusson som man kanske hade hoppats och trott.

För Stavsten/Ymor gäller Kirseberg borta härnäst.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons