Toppmålvakt tränar med Stavsten

Allt annat än danska i omklädningsrummet kommer förmodligen att betraktas som skitsnack, när Stavsten spelar handboll kommande säsong. Eje Wilör har redan kontrakterat sex spelare från andra sidan sundet och under senaste träningspasset fanns en sjunde på plats i Söderslättshallen!
Sport • Publicerad 6 augusti 2002

Det var målvakten Ole Grening från FIF i den danska förstaligan som var över och visade upp sig inför ögonen på bland andra just Eje Wilör: - Ole blev framröstad av spelarna som den bäste målvakten i den danska ligan i fjol och jag har sett honom i tv och då har han varit ruggigt bra. När jag berättade för de andra danska spelarna att han skulle komma, var det någon som sa: "då behöver vi inget uteförsvar - han tar allt!" Ole Grening är oerhört rutinerad och fyller 35 år om lite drygt en månad. Han har dock inga landskamper som senior på meritlistan men fem som pojklagspelare. Så här säger Eje efter att ha pratat kontrakt med Ole efter träningspasset: - Ole skall tänka på förslaget och har lovat ge besked innan jag går på semester nästa fredag. Han har fått ett par andra anbud - bland annat från Kolding men han vill inte pendla till Jylland, så där tror jag vi kan konkurrera. - En annan sak är dock hans jobb som slaktare, där han ofta arbetar extra sent på fredagar och det skulle kunna ställa till det och kollidera med våra matcher. Ole skall se över hela biten och alltså ge ett ganska snart besked och sammantaget är jag optimistisk, menar Eje Wilör.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.