Annons

Tommy värvade lagledaren först

När det stod klart att Tommy Hansson skulle skifta från IFK Klagshamn och träna Vellinge IF under senhösten – ja, då valde han att ta med lagledaren, Swidde Nilsson, som första nyförvärv!
Sport • Publicerad 7 april 2005
Tommy Hansson är ny tränare i Vellinge IF och han verkar redan trivas bra i föreningen.
Tommy Hansson är ny tränare i Vellinge IF och han verkar redan trivas bra i föreningen.Foto: 

Vellinge IF har mycket att bevisa i år, efter nesan att tappa allt under slutomgångarna i fjor. Det var då föreningen hamnade i fokus i sydsvenska medier efter att ha sparkat tränaren, Sven-Gunnar Moberg, när man var i serietopp med såväl A- som B-lag! En av dem som stod i skorna på Vellinge IP och sparkade Sven-Gunnar då var Peter Nordtman och med tanke på det och att Sven-Gunnar nu är tränare för BK Ymor, blir man lite fundersam, när Peter siar så här under torsdagsträningen:

– Jag tror att Ymor vinner serien!

Annons

Nu verkar det på honom som han verkligen menar det och han pekar heller inte på tränaren som orsak utan han pekar på Ymortruppen.

Några meter därifrån leder Tommy Hansson träningen och han tippar så här:

– Många bra lag men jag tror Croatia tar hem serien och när det gäller Vellinge – ja, det är klart att vi siktar på en topplats men man vet aldrig, även om vi har en bra trupp. Titta på just Klagshamn som höll på att vinna division fyra ena säsongen men som sedan året efter, med samma trupp, fick kvala sig kvar.

Rikard "Räkan" Ekström har lagt av och hur det blir med "Kryddan" (Christian Karlsson) vet ingen i nuläget men Tommy Hansson har sina aningar:

– Han kommer nog när gräset är grönt.

Pontus Andersson, från IFK Malmö, Martin Andersson, från Klagshamn och Andreas Sjödin, Östra Torp, är nya och Tommy konstaterar följande gällande nyförvärven:

– Tyvärr är både Pontus och Martin skadade just nu men vi hoppas att båda blir hela till seriepremiären. Andreas har imponerat stort och honom kan vi använda på flera platser.

FAKTA: Vellinge IF

Serie: Division 4 Södra

Tränare: Tommy Hansson (ny)

Annons

Ass tränare: Claes Svensson

Lagledare: Swidde Nilsson

Nya spelare: Pontus Andersson, IFK Malmö, Martin Andersson, IFK Klagshamn, Andreas Sjödin, Östra Torp.

Spelare som slutat: Rikard Ekström, lagt av, Christian Karlsson, inte börjat träna ännu, Mats Sevérus, Näsby IF

Sigge Hansson

FOTBOLL VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons