Annons

Tommy tog kommandot med två testspelare

Så här års handlar mycket om att testa spelare. I lördags följde TA-sporten matchen Höllvikens Gif– FC Trelleborg. Matchen spelades i Höllviken på konstgräs – där man just nu håller på att färdigställa sin andra konstgräsplan!
Sport • Publicerad 15 november 2010

TRELLEBORG. Tommy Johnsen-Olivius gjorde sin första match som tränare i FCT. Två testspelare var på plats – båda från ÖT Smygehuk – Gustav Lindquist och Sebastian Lindahl. Gustav inledde från start och Sebastian hoppade in efter pausen.

Gustav har tidigare spelat med IFK och har också gjort flera inhopp i division tre och han gjorde inte bort sig. Med gott om division två-rutin gav dock inte Höllvikens snabba passningsspel – som till sist ledde till klara 4–1 i protokollet – så stort utrymme för motståndarna att glänsa.

Annons

 I HGIF fortsätter Tommy Hansson och Stefan Bergh att leda trupperna och Ronnie Larsson fortsätter som både assisterande tränare och lagledare.

I lördags saknades dock Tommy – som är på en mer än månadslång semesterresa. Därför var det Stefan och Ronnie som fick bedöma testspelarna Adriano Kalisiak och Magnus Carlsson.

– Båda två är ju klasspelare, men vi är mest intresserade av ”Sandy”, eftersom vi behöver målskyttar. Sandy visade ju här hur duktig han är och gjorde två mål.

Sandy är lika med Adriano Kalisiak, 20 år, senast i Balkan, men som tidigare även provat lyckan i TFF – med spel i U-laget. Han gjorde även en match i svenska cupen i fjor. Sandy är lång och gänglig och med god teknik och han tillhörde definitivt de bästa spelarna på planen.

Andre testspelaren i Höllvikens lag var Magnus Carlsson, från Lilla Torg och han visade stor säkerhet som stopper.

När det gäller testspel står IFK på tur härnäst och tränaren, Jimmi Olsson, säger så här:

– Vi ska möta MFF-U inne i Malmö på lördag och det ska bli spännande att se flera av de spelare som varit och tränat med oss.

– Det handlar om både unga lokala spelare och unga spelare från Malmö. Flera av dem ser riktigt bra ut och de uppvisar en kaxig attityd som verkar spännande.

Jimmi Olsson berättar att det finns gott om spelare på träningspassen och att det så här långt ser hoppfullt ut.

– Några av dem som redan ingått i spelartruppen har väl inte bestämt sig fullt ut men vi hoppas att allt löser sig.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons