Annons

Tom Prahl till TFF – anka eller sanning?

TA-sporten har bekräftade uppgifter att Tom Prahl är klar som ny TFF-tränare efter Conny Karlsson. Klubbledningen förnekar uppgiften. Här ett försök att reda ut röran:
Sport • Publicerad 4 september 2007

TFF:s officiella bild

Styrelsen för en dialog med Conny Karlsson om eventuell fortsättning eftersom ledningen är väldigt nöjd med hans insats.

Annons

Har internt diskuterat flera tränarnamn om inte Conny blir kvar. En av dem, Tom Prahl, har kontaktats för att höra om han eventuellt skulle vara intresserad av att träna TFF.

Vill ha klart i tränarfrågan senast 30 september.

Mörkningen

TFF-ledningen försökte redan från början förneka att Tom Prahl är klar som tränare. Anledningen är oklar, men från styrelsehåll uppges att tränarfrågan "ska skötas på rätt sätt".

Tom Prahl ger inga kommentarer innan klubben går ut med "nyheten". "Jag vet inte hur officiellt detta är", sa han dock i gårdagens TA och bekräftade sedan att han fått en förfrågan från TFF.

TA-sporten har också avslöjat att den bild vice ordförande Stefan Nilsson ville ge, inte var sann. Nilsson hävdade att Tom Prahl inte fått någon förfrågan. Ändrade sig sedan: "Det beror på vad man menar med 'förfrågan'. Det handlar bara om en intresseförfrågan."

TA-sportens bild

Styrelsen insåg att Conny Karlsson, efter drygt tre år i klubben, var tveksam till en fortsättning. Eftersom Tom Prahl var ledig togs kontakt.

TFF gjorde klart med Tom Prahl redan innan matchen mot Örebro förra helgen.

Kontraktet med Tom Prahl gäller över tre år, till och med 2010.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons