Tom Prahl ödmjuk inför höstspurten

11 matcher återstår av allsvenskan. 11 chanser till hett eftertraktade poäng. Och framförallt, 11 tillfällen för Tom Prahl att få ordning på TFF:s spel igen.
Sport • Publicerad 20 augusti 2009
11 matcher återstår av allsvenskan och Tom Prahl har en del att fundera över.
11 matcher återstår av allsvenskan och Tom Prahl har en del att fundera över.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Tom Prahls målsättning inför säsongen var en allsvensk topplacering. Något som under våren såg fullt möjligt ut för TFF.

Sen kom skadorna, sedan ännu mer skador, och till slut lämnade Rasmus Bengtsson för Hertha Berlin. Tom Prahl säger det inte rakt ut, men budskapet är glasklart: Poängskörden har överträffat spelet de sista veckorna.

– Vi har ju släppt in tidiga mål i matcherna, det är ofrånkomligt att det dämpar entusiasmen, säger TFF-tränaren. Det är väl ganska uppenbart att vi släppt in för mycket mål efter uppehållet. Men det är heller ingen idealisk situation att ständigt byta startuppställning.

Förutom Rasmus Bengtssons sorti är det främst Max Fuxbergs lårskada som skapat oreda i TFF. Ändå har laget inte fallit ihop i någon match. Tom Prahl pratar om en trygghet som trots allt finns i laget.

– Tekniskt har det inte sett så kul ut, men vi har ändå en stabilitet, säger han. Nu har vi 11 matcher kvar, vinner vi fem av dem slutar vi på 41 poäng, en poäng mer än under fjolårssäsongen. Det är en målsättning vi har.

De som ska göra det är "laget" TFF, enligt Prahl.

– En eller två spelare ska inte betyda allt. Det är dags för kollektivet att ta över nu, säger han.

Ni ligger på nionde plats. Tittar du uppåt eller nedåt i tabellen?

– Först och främst måste vi få andrum till lagen under oss, ett par förluster i rad så ligger man plötsligt där nere. Därför var poängen mot BP jätteviktig.

Är du nöjd med säsongen så här långt?

– Betyget sätter jag efter säsongen. Men det är klart att jag är väldigt nöjd med vårsäsongen, vi vann ju allt här hemma. Nu kunde det väl ha varit lite bättre, förklarar tränaren.

– Jag är inte missnöjd med något. Men anfallsspelet har gått på halvfart på slutet, jag hade kanske hoppats på en lite större målproduktion och att vi kunde skapa lite mer.

Drömmen om platserna fem-sex finns kvar hos Tom Prahl, men om den placeringen nås i höst, om ett, eller om två år är för tidigt att säga.

– Det är omöjligt att säga när vi kommer att vara som bäst. Men vi vill kunna vara med och snudda på medaljerna, då krävs också att allt rullar på och flyter. Det gör det inte riktigt nu. Nu gäller det bara att få avstånd till lagen under oss, och att hitta tillbaka till stabiliteten och aggressiviteten.

Blir det aktuellt att testa några spelare under resten av året?

– Det hoppas jag verkligen. Kikar vi inte på spelare så självdör vi, förklarar Tom Prahl.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.